Pondělí

16. září 2024

Nyní

15°

Zítra

16°

Svátek má

Plzeňský Prazdroj si pronajal 7500 m2 v novém business parku Logicor Příšovice

4. 9. 2024

page.Name
Plzeňský Prazdroj si v Logicoru Příšovice pronajal prostory o rozloze 7 500 m2, které bude využívat jako své regionální distribuční centrum. Bude tak moci efektivně zásobovat své zákazníky v severních a východních Čechách. Pivo distribuované z tohoto parku se tak bude čepovat v restauracích v oblíbených lyžařských střediscích a dalších turistických destinacích jako jsou Krkonoše nebo Český ráj.

Nový areál, strategicky umístěný na dopravním uzlu na dálnici D10 spojující Prahu, Mladou Boleslav, Liberec a hranice s Polskem a Německem, pomůže Plzeňskému Prazdroji zefektivnit distribuční činnost a umožní další růst v celém regionu. Díky železniční vlečce v areálu má Logicor Park Příšovice rovněž ideální napojení na železniční síť.

Nové prostory, jejichž součástí je také 470 m2 kancelářských ploch, splňují vysoké standardy kvality, bezpečnosti a udržitelnosti. Byly plně přizpůsobeny specifickým potřebám Plzeňského Prazdroje. Nechybí zde tedy zázemí pro prodejní týmy, několik vstupních bran a ramp ve skladu společně s oddělenými sekcemi pro různé činnosti ve skladu, prostory pro servis výčepních technologií ani oplocení venkovních prostor.

Specifické požadavky na prostorové uspořádání celého areálu

Jaroslav Beneš, vedoucí skladu Plzeňského Prazdroje, uvedl: "Logicor Park Příšovice jsme si vybrali pro jeho strategickou polohu a proto, že jsme měli specifické požadavky na prostorové uspořádání celého areálu. Všechny naše potřeby Logicor dokázal naplnit. Těšíme se na spolupráci se společností Logicor a jsme rádi, že máme její dlouhodobou podporu."

Logistický park Logicor Příšovice vznikl v rámci revitalizace velkého brownfieldu, kde se dříve vyráběly betonové prefabrikáty. Prošel rozsáhlou rekonstrukcí, která byla dokončena letos v červnu. Celková rozloha parku činí přes 20 500 m2. Jeho základem jsou dvě budovy, které aktuálně cílí na získání certifikace alespoň BREEAM Very Good. Obě jsou vybaveny podzemním systémem zadržování dešťové vody, disponují stanicemi pro elektromobily a jejich střechy jsou připraveny pro instalaci fotovoltaických panelů.  Jedna z budov je rovněž optimalizována pro cross-dockový provoz.

Revitalizace místní flóry a fauny

Součástí projektu jsou rovněž opatření směřující k rozvoji celé lokality včetně širšího okolí parku. Kromě rozsáhlé revitalizace místní flóry a fauny s cílem podpořit místní biodiverzitu a zlepšit životní podmínky, zajistil Logicor pro tamní komunitu také přípojky inženýrských sítí vedoucí k místnímu přírodnímu koupališti.

V průběhu plánování a výstavby Logicor Parku Příšovice uspořádali členové firemního týmu pro místní komunitu řadu kulturních a společenských akcí. V jejich rámci pak místní obyvatele informovali o aktuálních fázích výstavby a vysvětlili přínosy, které areál přinese svým sousedům a celému okolí.

Moderní, udržitelné a strategicky umisťované logistické objekty

Alžběta Pastrnková, Asset Manager společnosti Logicor Česká republika, uvedla: "Náš projekt v Příšovicích demonstruje, jak naše moderní, udržitelné a strategicky umisťované logistické objekty mohou efektivně podpořit podnikání našich klientů. Jsme rádi, že pomocí úzké spolupráce s Plzeňským Prazdrojem v průběhu výstavby jsme byli schopni splnit všechny požadavky klienta na vytvoření optimálně fungujícího, udržitelného a efektivního areálu. A to vše při přesném dodržení původně stanoveného harmonogramu výstavby."

Kromě parku v Příšovicích připravuje Logicor výstavbu v Průmyslové ulici v širším centru Prahy. Zde bude poskytovat služby zákazníkům, kteří potřebují zajistit logistiku poslední míle se zaměřením na spotřebitele v centru Prahy i jejím okolí.