Pátek

19. dubna 2024

Nyní

-2°

Zítra

Svátek má

Také Gebrüder Weiss vyráží k zákazníkům na nákladním elektrokole

20. 3. 2023

page.Name
Firma Gebrüder Weiss v rámci svých dlouhodobých plánů na snížení emisí zavedla v Rakousku další ekologické přepravní řešení. Nově svým zákazníkům v oblastech Lauterach, Wolfurt, Hard, Kennelbach, Schwarzach, Dornbirn a Bregenz nabízí přepravu zásilek do domácností i firem na nákladním elektrokole. Spojila se při tom s organizací Integra Vorarlberg, která pomáhá dlouhodobě nezaměstnaným.

Stejně jako běžné elektrokolo je nákladní elektrokolo poháněno elektromotorem a může přepravovat zásilky o celkové hmotnosti do 200 kilogramů. Na jedno nabití baterie denně urazí až 80 kilometrů.

Elektrokola jsou nezávislá na hustotě provozu

„Elektrokola jsou bezemisní, snadno ovladatelná a do značné míry nezávislá na hustotě provozu. Navíc mohou jezdit až k předním dveřím příjemce, a to dokonce i v pěší zóně," vysvětluje Stefan Oberhauser, branch manažer Gebrüder Weiss pro Vorarlbersko, který očekává, že nákladní kolo bude v oblasti Wolfurt měsíčně doručovat přibližně 900 zásilek.

Příspěvek k ochraně přírodních zdrojů

Nákladní elektrokolo používají zaměstnanci Integra Vorarlberg, sociální organizace a pracovní iniciativy pro dlouhodobě nezaměstnané. Podle Ireny Lang, výkonné ředitelky společnosti zabývající se sociální integrací, je tato spolupráce úspěšná hned v několika ohledech. „Nejenže tímto způsobem nabízíme našim klientům, kteří delší dobu hledají zaměstnání, nové perspektivy a příležitosti k rozvoji, ale současně přispíváme k ochraně přírodních zdrojů, což je pro nás také velmi důležité," uvedla.

elektrokolo

Zavedení nákladního elektrokola je dalším opatřením, kterým chce Gebrüder Weiss dosáhnout udržitelnější dopravy. Společnost se dlouhodobě zaměřuje na testování a implementaci alternativních paliv v oblasti nákladních vozidel a v současnosti tak ve Vorarlbersku testuje také e-truck v každodenní přepravě.

Pilotní projekt na jaře také v České republice

Pilotní jízdy elektrického nákladního vozu plánuje společnost letos na jaře také v České republice. „Zavádění elektrických vozidel na nové trasy je součástí našeho plánu na snižování emisí. Na jaře proto v českých podmínkách otestujeme nákladní vozidlo Volvo FL Electric,“ vysvětluje Jan Kodada, obchodní a marketingový ředitel Gebrüder Weiss ČR.