Pátek

19. dubna 2024

Nyní

Zítra

Svátek má

Kuehne+Nagel dále posiluje svou sběrnou síť a zavádí dvě nové přímé linky z České republiky

9. 1. 2023

page.Name
Skupina Kuehne+Nagel rozšiřuje svou síť sběrných linek z České republiky do západní Evropy. Reaguje tak na poptávku v segmentu pozemní přepravy, která si i přes složitou logistickou situaci zachovává vysokou úroveň spolehlivosti.

Od ledna letošního roku Kuehne+Nagel spouští přímou linku mezi Českou republikou a Nizozemskem. Kromě efektivního spojení se samotnou zemí to bude znamenat rychlejší přístup například na další trhy Beneluxu. „Zavedení nové přímé linky z Prahy nám pomůže zlepšit spojení s celou západní Evropou. Vzhledem ke strategické poloze našeho nizozemského depa zajistí tato linka i pohodlný dosah do sousední Belgie, jež je pro zákazníky z tuzemska rovněž často vyhledávanou logistickou destinací,“ říká Miroslav Pudil, generální ředitel společnosti Kuehne+Nagel v České republice.

Bude obnoveno přímé spojení s německým městem Chemnitz

V zájmu zkrácení tranzitních časů obnoví Kuehne+Nagel v lednu také přímé spojení s německým městem Chemnitz. Německo je dlouhodobě jedním z nejdůležitějších obchodních partnerů České republiky, čemuž odpovídá i poptávka po kamionové přepravě do jeho klíčových dopravních uzlů. „Opětovným zavedením linky Praha–Chemnitz posilujeme přímé trasy do německých dep, což povede k ještě kratším tranzitním časům,“ dodává Miroslav Pudil.

Díky přímým sběrným linkám Kuehne+Nagel mohou zákazníci pravidelně přepravovat své zásilky z České republiky například do Francie, Německa, Polska, Rakouska nebo na Slovensko. Dvě hlavní překladiště – Eurohub pro západní Evropu a Easthub pro východní a jižní Evropu – však zajišťují spolehlivé propojení do všech států EU i mimo ni.