Pondělí

16. září 2024

Nyní

15°

Zítra

16°

Svátek má

Rohlig SUUS Logistics spouští dvě pravidelné sběrné linky spojující ČR a jihovýchodní Evropu

27. 8. 2024

page.Name
Rohlig SUUS Logistics otevírá dvě přímé sběrné linky z Brna do Sofie a do Bukurešti. Díky dobře rozvinuté síti po celé Evropě a logistickým centrům v regionu CEE mohou tyto trasy sloužit i jako důležité body dodavatelských řetězců pro podnikatelské subjekty ze severních a západních zemí. Nová spojení tím výrazně zlepšují provozuschopnost v jihovýchodní části Evropy. K dnešnímu dni společnost poskytuje přímé sběrné linky do Turecka a Řecka.

Dvě nové destinace v síti pravidelných linek Rohlig SUUS Logistics fungují jednou týdně s dobou přepravy 48 až 72 hodin. První trasa propojuje Brno se Sofií. V tomto případě operátor nabízí i možnost doručit zboží do Gruzie. Druhá trasa vede ze zmíněného Brna do Bukurešti přes Cluj. Tento servise je rozvíjen ve spolupráci české a rumunské pobočky Rohlig SUUS Logistics.

Rostoucí zájem zákazníků z jihovýchodní Evropy a Balkánského poloostrova

Piotr Szałkiewicz, ředitel evropské silniční sítě ve společnosti Rohlig SUUS Logistics, říká: "V rámci Balkánského poloostrova a jihovýchodní Evropy zaznamenáváme rostoucí zájem zákazníků. Proto jsme se v tomto směru rozhodli otevřít dvě nové linky pro silniční dopravu z České republiky, která je vynikajícím logistickým uzlem i pro Evropu severní a západní. Díky tomu může být trasa atraktivním spojením pro společnosti z těchto částí kontinentu.“ Zdůrazňuje: "V Rohlig SUUS Logistics soustavně posilujeme naši pozici v oblasti sběrné silniční dopravy. Neustále rozšiřujeme síť spojení po celé Evropě. V posledních dvou letech jsme zavedli pravidelná spojení do Španělska, Skandinávie, Ukrajiny a pobaltských zemí. Rozhodujícím faktorem pro efektivitu naší přepravy je mj. síť skladů v regionu CEE, kterou rovněž neustále rozšiřujeme.“

doprava

Operátor má logistická centra v Polsku, České republice, Slovensku, Slovinsku a nově také v Maďarsku. V Brně, odkud je služba provozována, Rohlig SUUS Logistics spravuje objekty o celkové ploše 12 500 m2. Kromě silniční nákladní dopravy tam poskytuje také řadu služeb smluvní logistiky, jako je skladování, služby s přidanou hodnotou (např. společné balení a etiketování) nebo celní sklad.

Trasy z Brna do Sofie a Bukurešti proto podstatně zvýší obslužnost

Pavel Vrajík, ředitel pro mezinárodní silniční nákladní dopravu ve společnosti Rohlig SUUS Logistics, říká: "Dosud jsme poskytovali služby v oblasti sběrné silniční dopravy do jižní a východní Evropy, mj. do Turecka, Řecka a Itálie. V minulosti byly zásilky do Bulharska a Rumunska konsolidovány přes polský terminál v Krakově. Trasy z Brna do Sofie a Bukurešti proto podstatně zvýší obslužnost v tomto regionu a zrychlí přepravní časy pro naše zákazníky. Důležitým prvkem v efektivitě naší služby je správně rozvinutá dopravní infrastruktura v Evropě, včetně klíčových tepen jako jsou E60, E65, E68 a E75, spojující Českou republiku s cílem našich nových linek.“

Nově otevřená sběrná spojení Rohlig SUUS Logistics mohou být také významnou součástí globálních dodavatelských řetězců. Díky komplexním logistickým službám tak může operátor podporovat zákazníky působící v regionu jihovýchodní Evropy při dovozu nebo vývozu zboží do/z Asie, Latinské Ameriky nebo USA.