Pondělí

16. září 2024

Nyní

15°

Zítra

16°

Svátek má

Vit Logistics očekává 20% růst obratu, daří se sběrné službě i námořním a leteckým přepravám

2. 9. 2024

page.Name
Období od ledna do srpna letošního roku je pro společnost Vit Logistics nejúspěšnějším obdobím. Pokud stávající situace na trhu bude stabilní, firma oproti loňsku očekává 20% zvýšení celkového obratu. Důvodem jsou akvizice nových zákazníků a ruku v ruce s tím rozvoj sběrné služby. V rámci získávání nových zákazníků firmě výrazně pomáhá i účast na zahraničních veletrzích. Obraty rostou také v segmentu leteckých a námořních přeprav, zhruba o 50 % ve srovnání s loňskem.

V této oblasti se daří získávat nové akvizice, převážně ze zahraničí. „Léto bylo tradičně obchodně slabší, nicméně od září očekáváme opětovné zvyšování objemů přeprav, s čímž poroste i obrat. Naším hlavním cílem je neustále plnit naše sběrné linky, na což se také naše obchodní aktivity soustřeďují,“ konstatuje Vít Mázdra, jednatel a majitel společnosti ViT Logistics.

Dodává, že společnost je členem dvou německých sítí sběrných služeb, zaměřuje se tedy ve velké míře na zaplňování kamionů, které denně jezdí mezi Německem a ČR. Firmě se daří také v oblasti celních deklarací.

Vit Logistics je členem dvou německých sítí sběrných služeb

Společnost ViT Logistics letos přestěhovala svou pobočku v Brně do nových výrazně větších moderních skladových prostor, zaměřuje se tedy i na získávání nových zákazníků v segmentu skladové logistiky. „Situace na trhu se zlepšuje. Krok po kroku se nám daří naplňovat sklady, aktuálně v nich máme zhruba 20% volnou kapacitu,“ říká Vít Mázdra a pokračuje: „Samozřejmě bychom se nebránili akvizování nových sběrných partnerů v zahraničí. Pokud se něco naskytne, určitě o tom budeme jednat.“

Objemy přeprav jsou obecně nižší, což je způsobeno řadou vlivů. Svou roli sehrála i válka, kdy není možné obchodovat s Ruskem a Běloruskem.

veletrh

V rámci získávání nových zákazníků firmě výrazně pomáhá i účast na zahraničních veletrzích.