Čtvrtek

19. září 2024

Nyní

13°

Zítra

12°

Svátek má

Gebrüder Weiss: Nové skladové prostory v Jenči u Prahy

28. 5. 2024

page.Name
Logistická společnost Gebrüder Weiss dokončila rozšíření centrály v Jenči u Prahy na celkových 26 400 m2. Po výstavbě dvou nových logistických hal nyní společnost nabídne svým zákazníkům o 4 500 m2 více logistické plochy, včetně skladovacích prostor pro různé třídy nebezpečného zboží (ADR). „Díky rozšíření kapacit jsme optimálně připraveni i v budoucnu pružně a rychle nabídnout našim obchodním partnerům vhodné služby skladové logistiky, a to včetně skladování nebezpečného zboží,“ říká Harald Prohaska, Managing Director společnosti Gebrüder Weiss ČR.

S nově dostavěnou plochou 4 500 m2 má celková skladovací plocha logistické části nyní 15 500 m2, přičemž přibližně třetinu tvoří rozsáhlý sklad ADR, který byl v rámci stavebních prací rozšířen o dalších 1 000 paletových míst.

Samostatný, teplotně řízený skladový prostor pro organické peroxidy

Další novinkou je samostatný, teplotně řízený skladový prostor pro organické peroxidy, který splňuje nejvyšší platné bezpečnostní požadavky.

Nové haly odpovídají současným nejvyšším standardům a mají možnost řídit vnitřní teplotu i chlazení, což zajišťují instalovaná tepelná čerpadla,“ vysvětluje Aleš Soldán manažer logistiky Gebrüder Weiss ČR.

Zohledněna řada ekologických a ekonomických aspektů

Společnost Gebrüder Weiss zohlednila při projektu nové budovy také řadu ekologických a ekonomických aspektů: Pro zajištění udržitelného a energeticky úsporného provozu logistických hal byly kromě tepelných čerpadel a LED osvětlení instalovány inovativní nakládací rampy, které minimalizují tepelné ztráty v hale při nakládce a vykládce kamionů, a tím dále snižují spotřebu energie.

Gebrudew Weiss

Jan Kodada, obchodní a marketingový ředitel Gebrüder Weiss ČR.

Současná přístavba terminálu s celkovou výší investice v hodnotě 4,3 milionu eur je v pořadí již třetím rozšířením od otevření centrály před jedenácti lety.

Na vlastním pozemku o rozloze 75.000 m2 a celkové ploše logistických hal o více než 26 400 m2 nabízí společnost Gebrüder Weiss svým zákazníkům celé spektrum přepravních a logistických služeb, a to včetně letecké a námořní přepravy, sběrné služby, celovozových přeprav, digitálních služeb a řízení celého dodavatelského řetězce. Logistická společnost má v České republice celkem deset poboček s téměř 400 zaměstnanci.