Pátek

19. dubna 2024

Nyní

Zítra

Svátek má

DKV Mobility dále zvyšuje své hodnocení v oblasti trvalé udržitelnosti

23. 1. 2023

page.Name
DKV Mobility stejně jako v předchozích letech zvyšuje své hodnocení za přínosy v oblasti trvalé udržitelnosti v roce 2022. Rozhodly tak přední nezávislé ratingové agentury Sustainalytics a EcoVadis.

Společnost Sustainalytics zařadila DKV Mobility mezi 1 % nejlepších z více než 15 000 hodnocených firem napříč všemi odvětvími. Na základě posudku EcoVadis se DKV Mobility umístila mezi 2 % nejlepších z více než 100 000 posuzovaných podniků v roce 2022. Díky tomuto hodnocení získala společnost DKV Mobility již druhý rok po sobě zlatou medaili EcoVadis a zároveň o šest bodů vyšší hodnocení než v předchozím roce (68 bodů ze 100 v roce 2021, 74 bodů ze 100 v roce 2022).

Cíl: směřovat k efektivní a udržitelné budoucnosti mobility

„Naším cílem je směřovat k efektivní a udržitelné budoucnosti mobility. Proto mě mimořádně těší, že naše nedávné úspěchy v oblasti udržitelnější mobility ocenily i vysoce respektované ratingové agentury ESG,“ říká Marco van Kalleveen, generální ředitel společnosti DKV Mobility.

„Jsme hrdí na to, že můžeme potvrdit naše dobré výsledky v oblasti udržitelnosti a zařadit se mezi nejúspěšnější společnosti hodnocené agenturami Sustainalytics a EcoVadis v roce 2022,“ dodává Marc Erkens, vedoucí oddělení udržitelnosti a nové mobility. „Výsledky hodnocení zdůrazňují robustnost našich ambicí v oblasti Lead in Green a odrážejí velký pokrok, kterého jsme dosáhli, pokud jde o náš program ESG, který je důsledně v souladu s naším firemním záměrem,“ doplňuje Marc Erkens.

Nezávislá výzkumná, ratingová a analytická společnost Sustainalytics spadá pod firmu Morningstar a pokrývá více než 15 000 společností. Působí v oblasti ESG a správy a řízení firem, zároveň podporuje investory po celém světě při vývoji a realizaci zodpovědných investičních strategií. Sustainalytics zjišťuje, do jaké míry je společnost vystavena významným ESG rizikům specifickým pro dané odvětví a jak je schopna tato rizika řídit.

Společnost EcoVadis byla založena v roce 2007 a s globální sítí více než 100 000 hodnocených firem z více než 175 zemí a více než 200 odvětví je jedním z největších světových poskytovatelů hodnocení udržitelnosti podniků. Hodnocení společnosti EcoVadis se zaměřuje na čtyři oblasti: životní prostředí, pracovní a lidské právo, etiku a udržitelné zadávání veřejných zakázek. Metodika vychází z mezinárodních standardů udržitelnosti. Na řádný průběh hodnocení dohlíží vědecký výbor složený z odborníků na udržitelnost a dodavatelské řetězce.