Pátek

19. dubna 2024

Nyní

-2°

Zítra

Svátek má

ČSAD Uherské Hradiště otevře nový sklad v Pohořelicích

29. 9. 2022

page.Name
Společnost ČSAD Uherské Hradiště 1. ledna 2023 zahájí provoz v novém skladu v Pohořelicích u Brna. Ten je nyní ve výstavbě, bude mít rozlohu cca 4500 m2. Jeho součástí bude sedm ramp, z toho jedna dodávková. Stavbu realizuje developer CTP.

ČSAD Uherské Hradiště bude v tomto skladu zajišťovat pro klienty crossdockové služby, tedy překládky – svozy a následné rozvozy v rámci České republiky, Slovenska, Maďarska a Rakouska. Kromě crossdocku bude sklad sloužit i ke skladování. Firma bude v Pohořelicích dělat například přebalování, copacking a sorting. „Abychom byli konkurenceschopní, je potřeba nabízet komplexní služby. Kromě zajištění dopravy a řízeného skladování mezi ně patří i sledování šarží a expirací výrobků, možnost ložení nebezpečných látek ADR, také celní sklad se zajištěním celních formalit, atd.,“ říká Vlastislav Čech, obchodní ředitel společnosti ČSAD Uherské Hradiště.

ČSAD Uherské Hradiště už v Pohořelicích jeden sklad provozuje. Jde o sklad nebezpečných látek, jsou v něm skladovány např. minerální oleje. Současně z Pohořelic firma, ve spolupráci se společností PST CLC, distribuuje pneumatiky Continental.

„Pohořelice mají strategickou polohu, jde o žádanou lokalitu v blízkosti dálnice i hranic. Sklad bude vybaven podle potřeb našich klientů, které právě zajišťujeme. Se zákazníky tedy budeme řešit možnost výbavy na míru,“ konstatuje Vlastislav Čech.

Doplnil, že sklad umožní uložení až 6500 palet o rozměru 120x80 cm nebo 4500 palet o rozměru 120x120 cm. Firma používá vlastní WMS (Warehouse Management Systém) vyvinutý společností Autocont. Samozřejmostí je napojení na ERP zákazníka. Od Autocontu firma využívá i TMS (Transport Management Systém). Ten je s WMS propojen.

Objednávky, které od zákazníků do skladu budou chodit elektronicky formou EDI komunikace, budou automaticky vyřizovány, což má vliv nejen na maximalizaci efektivity skladování a následných doprav, ale také na rychlost a přesnost celého procesu od zadání objednávky po její realizaci. To vše umožňuje také on-line monitoring a detailní vyhodnocování stanovených ukazatelů.

Vlastislav Čech, obchodní ředitel společnosti ČSAD Uherské Hradiště.