Úterý

14. května 2024

Nyní

17°

Zítra

17°

Svátek má

Emirates posiluje latinskoamerickou síť návratem do Ria de Janeira a Buenos Aires

7. 11. 2022

page.Name
Letecká společnost Emirates obnovila lety do dvou jihoamerických destinací, Ria de Janeira a Buenos Aires, které byly dříve pozastaveny kvůli pandemii covid-19. Obnovení letů společnosti Emirates rovněž usnadní obchod mezi Argentinou, Brazílií a zbytkem světa prostřednictvím nákladní divize Emirates SkyCargo.

Let EK247 operovaný letounem Boeing 777 byl minulou středu vřele přivítán na své cestě do Brazílie a Argentiny. RIOgaleão v Riu de Janeiru uspořádalo u příležitosti návratu letecké společnosti do brazilského města tradiční salvu z vodních děl. Cestující a posádku přivítali tanečníci samby, kteří za přítomnosti vedení letiště předvedli tradiční kulturní vystoupení.

Vedoucí pracovníci společnosti Emirates Salem Obaidalla, senior viceprezident pro obchodní operace v Severní a Jižní Americe, a Stephane Perard, manažer pro Brazílii, symbolicky přestřihli pásku před nástupem na let do Buenos Aires.

Na mezinárodním letišti Ministro Pistarini v Ezeize v Buenos Aires byl let EK247 přivítán argentinskými představiteli včetně Alexise Raúla Guerrery, ministra dopravy, Matíase Lammense, ministra cestovního ruchu, Paoly Tamburelli, ředitelky civilního letectví, Sebastiana Villara Guarina, generálního ředitele letiště Ezeiza, a dalších členů vedení letiště, Oscara Suareze, ředitele mezinárodních trhů IMPROTUR a H. Saeed Abdulla Saif Joula Alqemzi, velvyslance SAE v Argentinské republice. Uvítací akci v Buenos Aires zpestřilo dramatické taneční vystoupení tanga, které se uskutečnilo za podpory Argentinské turistické centrály (INPROTUR).

Po znovuzavedení letů do Argentiny, které byly poprvé zahájeny v roce 2012, obnovila společnost Emirates více než 90 % své sítě před pandemií zahrnující přes 130 destinací napříč šesti kontinenty. Lety z Dubaje do Ria de Janeira s přestupem v Buenos Aires budou provozovány čtyřikrát týdně pod čísly EK247/EK248. 

Bezkonkurenční prémiové zážitky z cestování a návštěvy Dubaje

Emirates provozuje v Jižní Americe také každodenní lety mezi São Paulem a Dubají, které jsou provozovány oblíbeným vlajkovým letounem A380 nabízejí jedinečný palubní salonek pro cestující v Business a First Class a sprchové lázně ve First Class.

Zákazníci cestující se společností Emirates si mohou vychutnat nejlepší zážitky v oblacích s bezkonkurenčními kulinářskými zážitky díky regionálně inspirovaným menu o několika chodech, která připravuje tým oceňovaných šéfkuchařů a doplňuje je široký výběr prémiových nápojů. Zákazníci se mohou pohodlně usadit a odpočívat s více než 5 000 kanály pečlivě vybraného globálního zábavního obsahu, včetně pořadů v portugalštině a španělštině, s filmy, televizními pořady, hudbou, podcasty, hrami, audioknihami a dalším obsahem díky oceňovanému systému palubní zábavy ice.

Cestující v Business a First Class a rovněž vybraní členové programu Skywards mohou v Riu de Janeiru, Buenos Aires a Sao Paulu před odletem využít služeb salónků, kde si mohou odpočinout nebo dohnat pracovní resty před odletem. Kromě Argentiny jsou zákazníkům na obou místech v Brazílii k dispozici také služby řidiče.

Brazilští i argentinští státní příslušníci cestující do Dubaje mohou využívat výhodné vízum při příletu, což jim usnadní mezipřistání v této metropoli.

Posílení vnitro-regionálního a mezinárodního obchodu a cestovního ruchu

Obnovení letů společnosti Emirates rovněž usnadní obchod mezi Argentinou, Brazílií a zbytkem světa prostřednictvím nákladní divize Emirates SkyCargo. Širokotrupé letouny Boeing 777 této letecké společnosti mají kapacitu přibližně 20 tun nákladu na let a umožňují přepravu regionálního vývozu z Argentiny a Brazílie ke spotřebitelům na Blízkém východě, v Evropě a na dalších trzích a zároveň podporují dovoz základního zboží, včetně léčiv.

Od roku 2007 bylo z Brazílie vyvezeno 58 000 tun zboží a 62 000 tun dovezeného zboží bylo přepraveno pomocí služeb společnosti Emirates na osobních letech, a to v Sao Paulu a Riu de Janeiru. V Brazílii nabízí společnost Emirates SkyCargo také specializované služby nákladní dopravy na letiště Viracopos. Za posledních 10 let Emirates umožnila vývoz 23 000 tun zboží z Argentiny a 21 000 tun komodit bylo dovezeno.

Argentina je dlouhodobě oblíbenou turistickou destinací světových cestovatelů a v roce 2019 se podle Worlddata.info umístila na 4. místě v žebříčku nejnavštěvovanějších destinací v Jižní Americe a na 28. místě na světě z hlediska počtu návštěvníků. V roce 2019 Argentina zaznamenala 7,4 milionu přijíždějících turistů, z čehož Buenos Aires obsadilo 88. místo nejoblíbenějších měst světa s 2,77 milionu návštěvníků.

Brazílie se umístila na 9. místě nejnavštěvovanějších destinací v Jižní Americe a na 32. místě na světě, když ve stejném roce zaznamenala 6 milionů přijíždějících turistů. Rio de Janeiro se umístilo na prvním místě mezi nejnavštěvovanějšími městy Brazílie a dosáhlo 99. místa nejoblíbenějších měst světa s 2,33 milionu turistů.

Emirates v současné době provozuje lety do více než 130 destinací a poskytuje služby zákazníkům po celém světě. Prostřednictvím výhodného spojení v Dubaji usnadňuje aerolinka cestování mezi Amerikou, Evropou, Afrikou, Blízkým východem, Asií a Tichomořím.

Cestující, kteří letí do a z dalších destinací v Jižní Americe, včetně spojení mezi Rio de Janeirem a São Paulem, mohou využít codesharového a interline partnerství společnosti Emirates s regionálními partnery, jako jsou GOL, LATAM, Azul, Copa a Avianca, a plynule tak pokračovat v cestě.