Pondělí

29. dubna 2024

Nyní

14°

Zítra

12°

Svátek má

FEE Transport na konferenci The Best of Czech and Slovak Logistics o trendech v outsourcingu dopravní logistiky

26. 10. 2023

page.Name
Zdeněk Hrbek ze společnosti FEE Transport na konferenci The Best of Czech and Slovak Logistics detailně v rámci své prezentace popsal aktuální trendy v outsourcingu dopravní logistiky. Tuto konferenci, jejíž byla společnost FEE Transport partnerem, organizovala Logistika.Tv ve spolupráci s časopisy TechMagazín a Robotic journal, spolu s Veletrhy Brno. V rámci konference konané coby oficiální součást Mezinárodního strojírenského veletrhu v Brně proběhlo slavnostní udílení prestižních ocenění The Best of Czech and Slovak Logistics za nejlepší logistické projekty, produkty a služby.

Na prezentaci zaznělo, že společnost FEE Transport má 300 vozidel ve vlastní flotile. Realizuje zhruba 700 přeprav denně. Zdeněk Hrbek popsal konkrétní případovou studii ze segmentu automotive, kdy klient řešil problém s vysokými náklady na dopravní obslužnost. FEE Transport přišel s řešením v podobě outsourcingu dopravní logistiky.

Analýza a návrh dopravního řešení

Klient se dlouho snažil řešit uvedený problém vlastními silami, nicméně k finálnímu rozhodnutí o outsourcingu přispěla nedůvěra ve vlastní zaměstnance a neustále se zvyšující náklady. Byla potřeba rychlá změna, controlling a řízení nákladů. Klient na to neměl zaměstnance.

Zdeněk Hrbek, FEE Transport

Zdeněk Hrbek při své prezentaci na konferenci The Best of Czech and Slovak Logistics.

Společnost FEE Transport nabídla hned v úvodu řešitelský tým na provoz, controlling a IT. Byly nejprve zjištěny klíčové informace k předložení konceptu, analyzována zdrojová data, byl konstatován personální problém a software klienta byl nedostatečný. Jedním ze zjištěných problémů byla neschopnost přesné predikce odvozů a výrobní nestabilita, také nedostatečné znalosti námořní a letecké dopravy.

Nabídnuto vlastní řešení, personál a software

Společnost FEE Transport nabídla kompletní dopravní řešení, včetně personálního zajištění a software. Konkrétně nabídla:

  • dosažení výrazné úspory za definované činnosti,
  • převzetí kompletní odpovědnosti za řízení dopravní obslužnosti,
  • získání dodatečných efektů z přefakturace dopravy,
  • eliminaci vícenákladů za nedodání,
  • vlastní softwarové řešení,
  • vlastní personální zajištění.

Dosaženy prokazatelné úspory nákladů

Výsledek analýzy dat vykazoval potenciální snížení nákladů o 2 – 3 %. Domluveno bylo KPI ve výši 2,5 % snížení nákladů na dopravu. Další snížení by bylo možné jen v případě zlepšení dostupnosti výroby.

Uvedení projektu do praxe proběhlo již po šesti měsících od první schůzky. Byla implementována EDI komunikace, API, vše přes software poskytovatele. Dosažená úspora na dopravní obslužnost činí 2,8 % z obratu.