Pátek

10. května 2024

Nyní

11°

Zítra

12°

Svátek má

Urbanity Campus Tachov: první průmyslový areál v ČR s certifikací BREEAM Communities pro udržitelné čtvrti měst

27. 4. 2024

page.Name
Představujeme projekt nemovitostní skupiny Urbanity. Je zaměřen na moderní přístup k průmyslovému developmentu, který staví na vysokých standardech a technologiích šetrných k životnímu prostředí. „Vytváření udržitelných průmyslových areálů, které jsou postavené na obnovitelných zdrojích energie a dalších technologiích zmírňujících dopady na životní prostředí, je nedílnou součástí naší vize již od počátku fungování naší společnosti. Aktivity, které mají skutečný pozitivní dopad na život lidí a životní prostředí, jsou důležité pro budoucnost naší země," uvedl Roland Hofman, spoluzakladatel skupiny Urbanity.

Urbanity Campus Tachov představuje novou generaci průmyslových areálů, které komplexně využívají brownfieldové území. Jeho unikátnost spočívá mimo jiné ve využívání obnovitelných zdrojů energie v podobě největší střešní solární elektrárny v ČR včetně rozsáhlého bateriového uložiště. Pracuje také s dalšími pokročilými technologiemi v oblasti hospodaření s vodou či teplem.

Závodní lékař, relax zóny i dětská skupina

Zároveň je kampus integrální součástí města Tachov, poskytuje totiž služby nejen zaměstnancům, ale také místním komunitám. Nechybí zde například závodní lékař, relax zóny nebo dětská skupina, jejíž založení významně podpořilo místní předškolní vzdělávání. Probíhající dostavba areálu navíc projekt postupně rozšíří o multifunkční budovu s hotelem nebo o veřejný lesopark a mateřskou školu.

BREEAM Communities pro udržitelné čtvrti měst

Tento inovativní projekt se stal vůbec prvním průmyslovým areálem v České republice, který získal prestižní certifikaci BREEAM Communities pro udržitelné čtvrti měst, který běžně získávají spíše rezidenční areály, a dosáhl nejvyššího hodnocení ve střední a východní Evropě.