Neděle

19. května 2024

Nyní

16°

Zítra

19°

Svátek má

Dozorčí rada KION Group prodloužila smlouvu generálního ředitele Roba Smithe

6. 5. 2024

page.Name
Dozorčí rada KION GROUP AG prodloužila smlouvu generálního ředitele Roba Smithe (58) o pět let do 31. prosince 2029. Toto rozhodnutí navazuje na stálou důvěru představenstva společnosti ve Smithovu strategickou vizi, provozní odbornost a schopnost zajistit trvalou hodnotu pro akcionáře, zákazníky a zaměstnance.

„Jménem dozorčí rady jsem rád, že můžeme pokračovat v našem na důvěře založeném vztahu s Robem Smithem. Jsem přesvědčen, že pod Robovým osvědčeným vedením otevřeme další kapitolu úspěšného příběhu KION,“ říká Hans Peter Ring, předseda představenstva dozorčí rady KION.

Povede KION Group k udržitelnému a ziskovému růstu

„Rád bych poděkoval dozorčí radě za projevenou důvěru a těším se, že i nadále povedu KION Group k udržitelnému a ziskovému růstu,“ říká Rob Smith. Dodává: „Spolu s naším týmem výkonné rady a našimi více než 42 000 zaměstnanci po celém světě chceme utvářet budoucnost dodavatelských řetězců globálně. Budeme i nadále usilovat o plnění našich obchodních priorit a využívání příležitostí, které nabízí naše trhy a technologické inovace.“

Před svým příchodem do KION Group působil Rob Smith jako prezident a generální ředitel finské veřejně obchodovatelné skupiny Konecranes, předního mezinárodního výrobce průmyslových jeřábů a automatizace kontejnerových přístavů.

Manažer s výraznou praxí

V letech 2013–2019 zastával Rob Smith ve společnosti AGCO Corporation, globálním výrobci zemědělských strojů, pozici viceprezidenta a generálního ředitele pro Evropu, Afriku a Blízký východ. Předtím zastával manažerské pozice v oblasti dodavatelského řetězce pro automobilový průmysl a v oblasti kapitálového zboží v USA, Francii a Německu.

Smith získal titul BSE v systémovém inženýrství na Princeton University, MBA v mezinárodních operacích a financích na University of Texas v Austinu – Red McCombs School of Business. Získal také tituly Diplom-Kaufmann a Dr. rer. pol. na WHU – Otto Beisheim School of Management v Koblenzi v Německu, ve své disertační práci se zabýval optimalizací výkonu a rizika v oblasti globálních dodavatelských řetězců.