Sobota

27. dubna 2024

Nyní

13°

Zítra

15°

Svátek má

Moderní trendy v rámci WiFi infrastruktury v podání Extreme Networks

14. 3. 2024 Autor: Petr Neckař, petr.neckar@logistika.tv

page.Name
Inovace v logistice nejsou jen o automatizaci. Je potřeba se dívat i na jiné aspekty, které automatizaci podporují. Na semináři firmy Kodys zazněly v podání společnosti Extreme Networks i informace o moderních trendech bezdrátových sítí a jejich správy. O tom mluvil Radek Černý, zaměřil se na moderní trendy v rámci WiFi infrastruktury a síťového managementu. Předtím Karel Klejzar ze společnost i Kodys hovořil o výhodách automatizovaného skladu.

Radek Černý uvedl, že ve firmách počet zařízení připojených přes WiFi roste, což zvyšuje nároky na stabilitu sítě. Přenos dat je nutný i pro automatizaci, takže při plánování automatizace je potřeba myslet i na datové přenosy.

Radek Černý

Radek Černý ze společnosti Extreme Networks na semináři Kodys.

Trend: přechod do cloudu

Radek Černý mluvil o technologiích a bezpečnosti v oblasti přenosu dat. Uvedl, že řešení od Extreme Networks hlídá bezpečný přístup do sítě, popsal i možnosti cloudu. Obliba cloudových řešení roste. Dále popsal portfolio Extreme Networks.

Popsal management nad drátovou a bezdrátovou sítí, systém řízení (hesel, MAC adres atd.). Přechod do cloudu je trend. „Nelze dělat bezpečnost, když nevidíte, co se v síti děje. Naše řešení vám přesně ukáže, jaké zařízení s jakým komunikuje, jaké má odezvy a podobně,“ uvádí Radek Černý.

Kodys