Pondělí

29. dubna 2024

Nyní

21°

Zítra

21°

Svátek má

Dachser koupil švédského poskytovatele logistiky potravin Frigoscandia AB

8. 1. 2024

page.Name
Společnost Dachser posiluje svou síť logistiky potravin v Evropě a povyšuje partnerství se společností Frigoscandia na novou úroveň. Společnost akvizicí získala předního poskytovatele komplexních služeb v oblasti logistiky potravin s řízenou teplotou a mražených potravin v severském regionu, společnost Frigoscandia AB se sídlem ve švédském Helsingborgu. Akvizice podléhá schválení evropských orgánů pro hospodářskou soutěž.

Společnost Dachser získává společnost Frigoscandia AB od soukromého investora Mutares SE & Co.KGaA, aby dále posílila geografické pokrytí aliance European Food Network. Dokončení transakce se očekává v prvním čtvrtletí roku 2024.

Společnost Frigoscandia zaměstnává 1 300 zaměstnanců především na svém hlavním trhu, ve Švédsku, v Dánsku, Norsku, Finsku a v Nizozemí, a v roce 2023 docílila tržeb ve výši 300 milionů eur. Společnost byla založena v roce 1948 a v současné době je předním poskytovatelem komplexních služeb v oblasti logistiky potravin s řízenou teplotou a mražených potravin v  severském regionu. V rámci své úzce propojené a vysoce výkonné logistické sítě dokáže prostřednictvím těchto tří obchodních segmentů zajistit dodávky přímo do prodejen:

- Vnitrostátní přeprava v rámci Švédska zahrnuje celostátní přepravní síť s vozovým parkem čítajícím přibližně 500 vozidel, z toho 260 vlastních.
 - Mezinárodní přeprava pokrývá 51 trhů po celém světě prostřednictvím pozemních, leteckých a námořních přeprav.
 - Skladování zahrnuje 12 skladů ve Švédsku a 3 sklady v Norsku.

Začlenění společnosti Frigoscandia mezi partnery aliance European Food Network v roce 2019 podtrhuje vedoucí postavení společnosti v oblasti kvality logistiky potravin na strategicky důležitých severoevropských trzích. V průběhu této spolupráce si obě společnosti vybudovaly spolehlivé partnerství, které silně odráží soulad obou jejich firemních kultur.