Pondělí

29. dubna 2024

Nyní

15°

Zítra

14°

Svátek má

Pro společnost Gekkon International skončil uplynulý rok ziskem, výrazně investuje do HELI POWER SYSTEMu

15. 4. 2024

page.Name
Rok 2023 skončil pro společnost Gekkon International, která je dodavatelem manipulační techniky značky HELI, navýšením obratu i zisku. Firma nadále investuje do rozvoje HELI POWER SYSTEMu, který spočívá v zapojení vysokozdvižných vozíků do celkového komplexu řízení energetických nákladů ve firmách, včetně agregace energie. Gekkon International je první na světě, kdo tento ucelený systém nabízí. Vloni ho firma testovala sama na sobě. Efekt vložených investic je očekáván už v letošním roce. Cílem je nedodávat jen manipulační techniku, ale přinášet firmám díky systému úspory.

„Loňský rok byl pro naši společnost skvělý. Dařilo se obchodně a rozvinuli jsme i náš HELI POWER SYSTEM. Vybudovali jsme nové oddělení marketingu a personální oddělení. Výrazně jsme posílili tým v administrativě i v servisu. Vybudovali jsme také další větev našeho interního CRM systému a postoupili jsme v automatizaci docházkového systému. Navíc k nám přešlo několik zkušených odborníků z velkých firem dodávajících manipulační techniku. To vše byl výborný základ pro další aktivity v letošním roce,“ vyjmenovala Andrea Orlová, výkonná ředitelka společnosti Gekkon International.

vozík HELI

Systémově řízené nabíjení a vybíjení vozíků.

Dodavatel celého systému změny využívání energie u zákazníků

Vizí společnosti Gekkon International, která se začíná naplňovat, je nebýt pouze dodavatelem manipulační techniky, ale dodavatelem celého systému změny využívání energie u zákazníků prostřednictvím HELI POWER SYSTEMu.

solární panely

Solární panely na střeše sídla společnosti Gekkon International zapojené do HELI POWER SYSTEMu.

Firma bude nadále dodávat manipulační techniku značky HELI, navíc však i systém, který umožní řídit tok energie ve firmách tak, aby zákazníci minimalizovali své výdaje za energie a díky aktivnímu využívání systému šetřili. Solární energie tak může nabíjet nejen baterie vozíků, ale i může být využívána i pro další spotřeby ve firmě. Baterie vozíků navíc mohou sloužit jako úložiště energie.

Očekávány velmi výrazné úspory

Společnost Gekkon International v loňském roce na střeše svého sídla v Pardubicích instalovala fotovoltaickou elektrárnu, kterou řídí HELI POWER SYSTEM. „Máme ve firmě zatím jedno elektrické auto. Zjistili jsme, že díky fotovoltaice nám odpadá 90 procent nákladů na pohonné hmoty na toto auto. Aktuálně máme 30 firemních aut a za pohonné hmoty platíme měsíčně zhruba 400 tisíc korun. Předpokládané úspory jsou tedy obrovské,“ popisuje jednu z výhod Radoslav Řípa, jednatel společnosti Gekkon International.

V letošním roce se společnost Gekkon International plánuje zaměřovat na edukaci zákazníků, které chce o přínosech HELI POWER SYSTEMu informovat. „Když k nám někdo přijde a vidí, jak vše v praxi funguje a jaké možnosti systém přináší, tak odchází s tím, že ho do firmy chce také. Systém jsme v předešlém období zkoušeli sami na naší společnosti. Jsme první na světě, kdo ho nabízí, je tedy jasné, že osvěta chce čas, ale ekonomická úspora, kterou systém přináší, mluví za nás,“ říká Andrea Orlová. Další informace k tomuto tématu najdete na webu www.helipowersystem.cz.

Radoslav Řípa, Gekkon International

Radoslav Řípa, jednatel společnosti Gekkon International.