Neděle

5. května 2024

Nyní

14°

Zítra

11°

Svátek má

Řešení K2 ušetřilo 5 osob a zvýšilo efektivitu logistiky

25. 4. 2024 Autor: Petr Neckař, petr.neckar@logistika.tv

page.Name
Pavel Motan ze společnosti K2 atmitec na Logistics Ride vystoupil s prezentací „Jak nebrzdit řidiče v práci s informačním systémem?“. To popsal na konkrétním příkladu firmy MADE. Před několika lety byl v této společnosti implementován informační systém, který výrazně zefektivnil logistiku společnosti. Jde celkem o 160 linek (50 linek denně, 60 vozidel).

V roce 2022 bylo rozhodnuto o nahrání software pro řidiče. Realizace se uskutečnila v roce 2023. Jednalo se o mobilní řešení pro řidiče. Řidiči se každý den přihlásí přes telefon do systému, není potřeba žádný externí software. Vše je uvedeno přímo v K2, řidič má okamžitý přehled. Ví, co kde má vyložit. Vše je bez papíru – řidič žádné papíry nepotřebuje. Řidič díky systému K2 vidí i budoucí závozy, rovnou vidí i to, že zboží je ve skladu připraveno. Zjednodušilo se tedy převzetí zboží.

Vratky musí zákazník odsouhlasit

Podívejme se na tři zajímavosti. Nejprve na vratky. Řidič ji ihned odúčtuje z dokladu. Vratku musí zákazník odsouhlasit. Obchodník ji může dopsat přímo do dokladu.

Druhou zajímavostí je práce s hotovostí. Na zastávce lze zaplatit i historické doklady. Může jít nejen p úhradu za hotové. Při uzavírání linky se výrazně zjednodušila pokladna. Řidič vkládá hotovost do vkladomatu.

Došlo také ke snížení počtu vymáhaných pohledávek. Dochází k podpisu na mobilu, kde dochází i k ukládání polohy podpisu.

Management má k dispozici on-line výsledky

Na depech se pracuje s již označenými paletami/bednami, došlo k úspoře osob na depu. Díky K2 odpadla externí aplikace. Řešení přineslo on-line přehled. Management má k dispozici on-line výsledky. Zjednodušila se i reinstalace. Je to jednodušší i pro IT.