Čtvrtek

19. září 2024

Nyní

13°

Zítra

12°

Svátek má

DACHSER získal certifikaci pro bezpečnost informací TISAX

12. 9. 2024

page.Name
Logistický provider Dachser získal po intenzivní přípravě certifikaci TISAX® Level 2. Tento mezinárodně uznávaný standard pro bezpečnost informací a ochranu dat v automobilovém průmyslu nabývá stále většího významu při ochraně dodavatelských řetězců automobilového průmyslu před kybernetickými útoky. TISAX je zkratka pro Trusted Information Security Assessment Exchange (Standard pro posuzování zabezpečení výměny důvěrných informací).

Společnost Dachser je již více než deset let držitelem certifikátu ISO 27001 a opakovaně prokázala shodu s § 8a německého zákona o Spolkovém úřadu pro bezpečnost informační techniky  (BSIG) týkajícím se kritické infrastruktury, jak je definována v nařízení BSI-KritisV. „Úspěšné  hodnocení TISAX je dalším potvrzením toho, že společnost Dachser poskytuje vysokou úroveň zabezpečení informací,“ vysvětluje Stefan Hohm, Chief Development Officer skupiny Dachser, který je přímo zodpovědný za bezpečnost IT, a dodává, „naši zákazníci mají náročné požadavky na bezpečnost, spolehlivost a kvalitu. Bezpečnost informací je proto nezbytnou součástí námi poskytovaných služeb.“

Certifikace korporátního IT oddělení společnosti Dachser

Hodnocení zahrnovalo certifikaci korporátního IT oddělení společnosti Dachser, které z centrály v německém Kemptenu spravuje IT služby pro všechny pobočky a organizace v jednotlivých zemích po celém světě. Pozornost byla zaměřena na bezpečnost firemních datových center, která jsou ústředním bodem IT skupiny Dachser. Posouzení proběhlo bez jakýchkoli stížností či námitek ze strany příslušného auditora.

Christian von Rützen, Department Head IT Security skupiny Dachser, k tomu říká: „Společnost Dachser považuje zabezpečení zákaznických dat za klíčový znak kvality, proto je pro nás jednou z hlavních priorit. Abychom zajistili splnění náročných kritérií potřebných k získání certifikace TISAX,  úzce jsme spolupracovali s našimi zákazníky z automobilového průmyslu.“

Průmyslové řešení pro automobilový průmysl

Pomocí oborového řešení DACHSER Automotive Logistics nabízí tento logistický poskytovatel dodavatelům do automobilového průmyslu (úrovně 1 až 3) vlastní konsolidační řešení pro odběratele, které zjednodušuje a optimalizuje globální řízení dodavatelského řetězce. Zásilky automobilových dílů od různých dodavatelů v rámci Evropy jsou přepravovány do centrálního sběrného místa, kde jsou zkonsolidovány a naloženy do přepravních kontejnerů a poté doručeny do výrobních závodů v zámoří. Společnost Dachser řídí celý proces prostřednictvím své koordinační věže pro automobilový průmysl v Hamburku. Výsledkem je transparentní, integrované řešení, které snižuje složitost dodavatelských řetězců v automobilovém průmyslu.

Úspěšné hodnocení TISAX je důkazem, že výměna informací mezi zákazníky a IT systémy společnosti Dachser splňuje přísné bezpečnostní požadavky automobilového průmyslu,“ říká Stefan Dahnken, Department Head řešení DACHSER Automotive Logistics, a uzavírá, „je to důležitý krok v další digitalizaci toku informací v dodavatelských řetězcích našich zákazníků.