Čtvrtek

19. září 2024

Nyní

16°

Zítra

16°

Svátek má

Společnost Stow ČR ve skladech dm drogerie v Ostředku instalovala 14 tisíc paletových míst

12. 6. 2024

page.Name
Společnost Stow ČR v novém moderním distribučním centru předního drogistického řetězce dm drogerie, které se nachází v Prologis Park Prague D1 Ostředek, v závěru loňského roku postavila veškeré regálové konstrukce. Tři tamní skladové haly dm drogerie mají plochu více než 21 tisíc metrů čtverečních a paletové regály stow disponují čtrnácti tisíci paletovými místy. Každé paletové místo má nosnost 800 kg.

Zaskladňování a vyskladňování do a z regálů probíhá prostřednictvím retraků. Ve skladu jsou používány v rámci skladování klasické EUR palety.

Regály chrání instalované zábrany

„Aby se při manipulacích zamezilo poškození regálů, instalovali jsme ke stojnám regálů ochrany, které zvyšují bezpečnost a současně chrání regály před poškozením, což je v poslední době častý požadavek v retrakových skladech s vyšší intenzitou manipulace,“ konstatuje obchodní zástupce společnosti Stow ČR Daniel Provinský. Dodává, že u stěn regálů společnost Stow ČR implementovala zarážky proti protlačení, aby nedocházelo například k poškození protipožární stěny.

regály stow

Průjezdy mezi regálovými uličkami zvyšují efektivitu skladování

Skladování prodejního sortimentu drogerie probíhá na velké ploše. Aby nebylo nutné objíždět dlouhé regálové řady, jsou mezi regály udělány mezery, kterými mohou procházet manipulanti i projíždět manipulační technika.

Nad průjezdy je opět regálová konstrukce, takže plocha skladu je využita maximálně efektivně. „Tyto průjezdy mají význam i z hlediska bezpečnosti, protože mohou být v případě nebezpečí použity jako únikové cesty. Samozřejmě, podstatné je i hledisko zvýšení efektivity skladování, protože díky průjezdům v regálech se zkracují časy zaskladňování a vyskladňování. Odpadá objíždění celých regálových řad,“ podotýká Daniel Provinský.

paletové regály

Spokojenost s regály i komunikací. Velmi zajímavá nabídka

V regálech je skladováno především velkoobjemové zboží ze sortimentu čističů, pracích prostředků, dámské hygieny, papírového zboží a například plen. Ve skladech je také část sortimentu, který byl dříve v jihlavském skladu – konkrétně jde o dětskou výživu, potraviny a nápoje. „Se společností Stow ČR jsme ve skladech v Ostředku spolupracovali poprvé a s dodanými regály i komunikací jsme spokojeni. Její nabídka byla velmi zajímavá,“ uvádí Petr Vaněček, prokurista a vedoucí resortu logistiky společnosti dm drogerie markt.

stow čr