Čtvrtek

19. září 2024

Nyní

13°

Zítra

12°

Svátek má

RFID jako řešení pro skladování, vratné obaly a také pro inventury

6. 6. 2024 Autor: Petr Neckař, petr.neckar@logistika.tv

page.Name
V Kácově se koná odborný workshop Logistics Day, který pořádají společnosti 4IGV, POINT.X a Proglove. První prezentace Pavla Lišky ze společnosti POINT.X byla zaměřena na snížení nákladů v logistice, zvýšení produktivity a konkurenceschopnosti. Detailně byl představen software Kalipso, který je založen na vizuálním modelování, což umožňuje výrazné zrychlení realizace v kontextu s propojením s hardwarovými zařízeními a informačními systémy. Logistika.Tv je mediálním partnerem této akce.

Řešení Kalipso lze použít jak v logistice, tak i ve výrobě. V logistice například pro skladové procesy nebo pro přepravy. Ve výrobě např. pro zásobování výrobních linek a podobně. Kompletní řešení Kalipso pro obsluhu skladu využívá například e-shop se spodním prádlem Astratex.

konference Point:X

Řeč byla také o inovacích v RFID technologii, která výrazně zrychluje logistické procesy, například příjem a expedici zboží. K tomu jsou využívány různé tagy a čtečky s různou odolností a dosahem. Mezi nejnovější RFID zařízení patří Unitech RP902, Unitech HT730UHF (toto zařízení má kromě snímání i kameru s bleskem, což je pro některé aplikace vhodné) a Nordic ID STIX.

RFID jako součást dopravníkových řešení

Podobná řešení jsou vhodná např. i pro vratné obaly a také pro inventury. RFID má různá frekvenční pásma. RFID mohou být součástí dopravníkových řešení (RFID tunel).

Pavel Líška, Point.X

Pavel Líška, obchodní ředitel společnosti POINT.X.