Čtvrtek

19. září 2024

Nyní

13°

Zítra

12°

Svátek má

Tchibo zavádí nové technologie v moderním distribučním centru v Chebu

13. 9. 2024

page.Name
Společnost Tchibo uvedla ve svém distribučním centru v Panattoni Park Cheb do provozu několik unikátních technologií. Díky tomu se budova stala jedním z nejmodernějších distribučních center v Evropě. Mimořádně rozlehlá hala o celkové ploše více než 110 000 metrů čtverečních nyní disponuje nejefektivnější výbavou pro obsluhu významných částí logistického systému společnosti Tchibo. Hala vznikala v rámci tří samostatných fází mezi roky 2016 a 2021 a stala se třetí největší logistickou budovou, která kdy byla na území České republiky postavena.

Logistické centrum slouží jako hub pro celou e-commerce divizi Tchibo. Nový systém pro řízení skladu dodala společnost Körber. Společnost Tchibo celý projekt modernizace konzultovala se společností FORTNA. Provozovatelem skladu je DHL, vlastníkem budovy je Accolade Industrial Fund a výstavbu distribučního centra zajišťovala společnost Panattoni.

Technologie umožní optimalizovat kapacitu a využití skladovacích prostor

Nově instalovaná technologie umožní společnosti Tchibo optimalizovat kapacitu a využití skladovacích prostor a urychlit některé další logistické procesy. Srdcem nového systému je moderní automatizační a dopravníková technologie, která zajišťuje, že vrácené zboží bez jakýchkoliv vad je okamžitě centrálně znovu nabízeno k prodeji. Toto zrychlení procesů zajišťuje kapsový třídič s přibližně 110 balicími místy. Součástí modernizace je také základní řídicí systém, který optimalizuje koloběh zboží s minimálním vynaložením času a zdrojů.

zahájení provozu logistické haly

„Díky své koncepci a nově dokončené inovativní dopravníkové technologii je Cheb jedním z nejmodernějších logistických center v Evropě. A my jsme na to velice hrdí,“ říká Jens Köppen, finanční ředitel skupiny Tchibo Group. „Díky tomuto vysoce efektivnímu a udržitelnému logistickému centru můžeme úspěšně čelit výzvám rychle se měnících trhů.“

„Tchibo je pro nás v Karlovarském kraji klíčovým klientem, který do tohoto regionu přinesl přesně to, co bylo potřeba: špičkové moderní technologie s vysokou přidanou hodnotou. Míra inovací a propracovanost činností v provozu společnosti Tchibo dosahují úrovně, jakou si možná mnozí při pohledu zvenčí neumí plně představit. Velmi si vážíme toho, že Tchibo patří k největším nájemcům v portfoliu Accolade Industrial Fund. Toto partnerství posiluje naše odhodlání rozvíjet moderní infrastrukturu pro podnikání v celé Evropě,“ říká Milan Kratina, předseda představenstva investičního fondu Accolade Industrial Fund.

Projekt pomáhá ekonomické transformaci regionu 

Se společností Tchibo spolupracujeme v rámci Panattoni Park Cheb již osm let a je nám ctí, že jsme mohli prostor navrhnout a vytvořit tak, aby bylo možné využívat nejmodernější technologie. Jedná se o další projekt, který dokazuje, že i špičkové logistické objekty mohou mít velmi vysokou přidanou hodnotu a napomoci ekonomické transformaci bývalého uhelného regionu,“ říká Pavel Sovička, generální ředitel společnosti Panattoni pro Česko a Slovensko.

„Ve společnosti FORTNA jsme hrdí na naši spolupráci se společností Tchibo od prvotního konceptu přes detailní návrh provozu, výběrové řízení až po realizaci. Jsme rádi, že jsme se mohli zúčastnit otevření nového distribučního centra. Zároveň nás těší, že nám společnost Tchibo důvěřuje nejen při vytváření vysoce výkonného, inovativního logistického designu, ale také jako partnerovi ve snaze nastavit nový standard pro e-commerce řešení,“ říká Bjørn A. Brunkow, viceprezident a vedoucí oddělení poradenství ve společnosti FORTNA.

Vytvořen jeden z nejvýkonnějších skladových areálů

„V průběhu řady měsíců jsme byli svědky skvělé spolupráce mezi všemi zúčastněnými partnery,“ říká Michael Brand, výkonný viceprezident pro region EMEA ve společnosti Körber Supply Chain Software. „Díky tomu jsme vytvořili jeden z nejvýkonnějších skladových areálů v České republice, který je poháněn flexibilní a vysoce výkonnou softwarovou platformou pro dodavatelský řetězec, která bez problémů propojuje všechny jednotlivé články logistiky. Jedná se o skvělý příklad komplexního dodavatelského řetězce.“

park

„Velice nás těší, že můžeme od roku 2020 spolupracovat se společností Tchibo jako její důvěryhodný poskytovatel logistických služeb. Náš společný závazek k inovacím a efektivitě v logistice se dokonale shoduje s odhodláním společnosti Tchibo poskytovat svým zákazníkům výjimečné služby v dynamickém prostředí e-commerce,“ říká Filip Budík, generální ředitel společnosti DHL Supply Chain Czech Republic.

„Jsem rád, že zkušenosti s podnikáním v našem městě byly a jsou pro společnost Tchibo natolik dobré, že se její vedení rozhodlo investovat nemalé prostředky do modernizace svého provozu v Chebu. Není snadné přilákat nové investice, a proto je tento projekt jasným potvrzením toho, že se v našem regionu skvěle podniká,“ dodává Jan Vrba, starosta města Cheb.

Panattoni Park Cheb, jehož vlastníkem je Accolade Industrial Fund, vznikl v těsné blízkosti dálnice D6 jen 8 kilometrů od hranic s Německem. Díky své efektivitě a kvalitám získal tento park v roce 2017 ocenění CIJ Awards za nejlepší průmyslový park ve střední a východní Evropě. Samotná budova distribučního centra Tchibo získala hodnocení „Excellent“ v rámci přísné mezinárodní certifikace udržitelnosti BREEAM New Construction.