Čtvrtek

16. května 2024

Nyní

18°

Zítra

17°

Svátek má

EQUS: nový hráč v průmyslovém developmentu, v čele s Tomášem Míčkem

3. 10. 2023

page.Name
Na český trh průmyslového developmentu, tzv. „industrial real estate“, vstupuje nový subjekt – společnost EQUS. Za jejím založením stojí Tomáš Míček s dlouholetými zkušenostmi z vrcholového managementu předních průmyslových developerů, a Skupina Ungelt Group, investor a developer nemovitostí, který působí na českém trhu více než 30 let. EQUS přichází do velmi konkurenčního prostředí s ambicí stát se respektovaným investorem, developerem a vlastníkem průmyslových nemovitostí.

Nově vzniklá společnost vstupuje na trh se dvěma projekty – ve Světlé nad Sázavou a Lovosicích.

Dobře umístěné prostory pro lehkou výrobu a logistiku

Budoucí EQUS Park Světlá stavebním povolením již disponuje a pro EQUS Park Lovosice bude obdrženo v krátké době. V současné době probíhá jednání o nákupu dalších projektů. Společnost EQUS si klade za cíl poskytovat moderní a dobře umístěné prostory pro lehkou výrobu a logistiku a pro tento svůj vysoký potenciál byly lokality pečlivě vybrány.

Rozhodnutí založit EQUS bylo motivováno přesvědčením o potenciálu průmyslového developmentu

Tomáš Míček, spoluzakladatel a výkonný ředitel společnosti EQUS, uvedl: "Rozhodnutí založit EQUS bylo motivováno přesvědčením o potenciálu průmyslového developmentu v České republice a Evropě a touhou zúročit společně se Skupinou Ungelt Group naše mnohaleté zkušenosti“.

O společnosti EQUS

EQUS je private equity investor, developer, a správce komerčních nemovitostí, specializující se na moderní business parky s cílem poskytovat strategicky umístěné prostory pro lehkou výrobu a logistiku. Společnost EQUS se zaměřuje na rychlou realizaci budoucích špičkových business parků s důrazem na kvalitu a udržitelnost. EQUS má aktuálně v portfoliu pozemky ve Světlé nad Sázavou a Lovosicích. Od roku 2024 bude představeno na trhu průmyslových nemovitostí postupně dalších pět lokalit.

Tomáš Míček

Vystudoval Vysoké učení technické v Brně, obor Stavební inženýrství a management. Má přes 25 let zkušeností v oblasti stavebnictví a developmentu. Pracoval ve společnosti Prologis na pozici Vice President a Head of Project Management pro Českou republiku a Slovensko a naposledy do roku 2022 zastával pozici ředitele a jednatele P3 Logistic parks Česká republika. Nyní je partnerem ve společnosti Skupiny Ungelt Group a výkonným ředitelem její nově vzniklé dceřiné společnosti EQUS.