Pondělí

29. dubna 2024

Nyní

20°

Zítra

20°

Svátek má

VCHD Cargo investovala 180 milionů korun do kvalitní a bezpečné techniky

16. 2. 2024

page.Name
Společnost VCHD Cargo v minulém roce přivítala do své flotily na sto nových vozidel. Snížila tím průměrné stáří svého vozového parku v České republice na 2,3 roky. Významně klesly i náklady na údržbu a servis vozidel. Investicí do obnovy tažných a přípojných vozidel ve výši 180 milionů korun společnost posílila podmínky pro bezpečnou jízdu svých řidičů a zvýšila jejich komfort při výkonu práce.

VCHD Cargo jako přepravní společnost orientovaná na mezinárodní linkové přepravy udržovala svoji flotilu nákladních vozidel v průměrném stáří cca 3,5 roku již mnoho let. V minulém roce však masivně do obnovy parku investovala – pořídila 56 nových tažných motorových vozidel a 45 přípojných vozidel včetně výměnných nástaveb. Tím snížila průměrný věk flotily na rekordní 2,3 roky.

Nejmodernější vozidla na evropských silnicích

Znamená to, že máme na evropských silnicích ta nejmodernější vozidla,“ uvádí Ing Petr Kozel, CEO a předseda představenstva VCHD Cargo, a dodává, „ale co je důležitější, můžeme tak nabídnout našim zákazníkům ještě spolehlivější služby. Zároveň díky mnoha bezpečnostním prvkům v nejmodernější výbavě vozidel a pravidelnému školení našich řidičů přispíváme k vyšší bezpečnosti provozu na evropských silnicích.“

VCHD Cargo má v současné době ve svém vozovém parku 200 vozidel včetně tzv. frigo vozidel (chladírenských návěsů) pro přepravy zboží v řízeném teplotním režimu či mražených výrobků. Všechna vozidla jsou v nejvyšším emisním standardu Euro VI a jsou vybavena pro přepravy nebezpečného zboží.

K investicím do nové techniky jsme se rozhodli navzdory ekonomickému ochlazení v loňském roce. Umožnila nám to dlouhodobá strategie a stabilní výsledky naší rodinné společnosti,“ doplňuje Petr Kozel.

Scania, MAN, Mercedes a Volvo

Nové přírůstky do VCHD Cargo jsou od různých značek a VCHD Cargo tak oslavila hned čtyři sté milníky. Protože se managementu flotily věnuje od svého založení, mohla s jistotou konstatovat, že v loňském roce do flotily zařadila stá vozidla hned čtyř značek – Scania, MAN, Mercedes a Volvo. „Všechna vozidla se vyznačují dobrou výbavou a komfortní kabinou a vytvářejí tak ty nejlepší podmínky pro bezpečnou a úspornou jízdu, ke které naše řidiče dlouhodobě motivujeme,“ uzavírá Petr Kozel.