Čtvrtek

2. května 2024

Nyní

13°

Zítra

12°

Svátek má

DB Schenker zrychluje přepravy na jih Polska

8. 2. 2024

page.Name
DB Schenker nově nabízí v rámci sběrné služby zrychlené přepravy na jih Polska. Do distribučních terminálů ve Vratislavi a v Katovicích se zásilky dostanou tak, aby byly ihned doručovány příjemcům.

Díky optimalizaci v organizaci přeprav sběrnou službou se společnosti DB Schenker podařilo zkrátit přepravní čas do příhraničních regionů našeho severního souseda. Na adresy v Horním a Dolním Slezsku se zásilky z Česka dostanou stejně rychle jako do kteréhokoliv kraje v ČR.

Zákazníci očekávají, že jeden den zásilku vyzvedneme a druhý den doručíme. Díky dobré organizaci a skvělé spolupráci v naší síti se nám podařilo naplnit tento požadavek i v těch polských regionech, které jsou nám geograficky nejblíž,“ vysvětluje Tomáš Vaculčiak, ředitel pozemních přeprav ve společnosti DB Schenker v České republice a na Slovensku a dodává, že kratší čas dodání platí jak v exportním, tak importním směru.

DB Schenker přes polskou hranici přepraví na 17 tisíc zásilek ročně

Česko a Polsko jsou významní obchodní partneři a výměna zboží probíhá oběma směry. DB Schenker přes tuto hranici přepraví na 17 tisíc zásilek ročně. „Díky husté síti poboček DB Schenker v obou zemích a reorganizaci spojů jsme zkrátili dodací lhůtu o 24 hodin. Stejné dodací lhůty platí i v opačném směru z ČR do Polska. Toto je jedna z mnoha nových iniciativ, které jsme podnikli, abychom zajistili, že naši zákazníci budou moci doručit své zboží k příjemcům v co nejkratším čase,“ říká Rafał Pochodaj z DB Schenker v Polsku.

Přepravní kapacity společnosti DB Schenker a její důraz na kvalitu zákazníci oceňují. „Nová služba jim kromě zkrácení dodací lhůty pomůže zvýšit konkurenceschopnost a umožní flexibilněji reagovat na poptávky jejich obchodních partnerů. Výhodou může být i finanční úspora díky nižším skladovým zásobám zboží,“ doplňuje Tomáš Vaculčiak.

Nová služba DB SCHENKER | direct express

Jednou z dalších iniciativ, jak zkrátit dodací lhůty v urgentních případech, je také nová služba DB SCHENKER | direct express.  Byla zavedena především s ohledem na naléhavé situace, kdy by zásilka měla být doručena příjemci bez prodlení, nebo v mimořádných situacích, kdy je již zpožděna a je třeba dohnat čas. Silná a rozsáhlá síť DB Schenker umožňuje provozovateli přijmout takovou výzvu v celé Evropě. Poradci provozovatele nabízejí výběr optimálního řešení a expresní vyřízení zakázky, a to rychleji, než je standardní varianta přepravy.