Čtvrtek

19. září 2024

Nyní

13°

Zítra

12°

Svátek má

Aleš Zacha: P3 má v České republice aktuálně rozestavěno 34 000 m2

23. 5. 2024

Ve třetím čtvrtletí letošního roku nabídne P3 Logistic Parks trhu tři nové haly k pronájmu. Aktuálně staví dvě budovy o shodné velikosti 8730 m2, celkem tedy 17460 m2, v P3 Plzeň Myslinka. Další hala, s budoucí pronajímatelnou plochou 16600 m2, se staví v Lovosicích, kde završí výstavbu celého parku. Aleš Zacha, Head of Development v P3 Logistic Parks, na portálu Logistika.Tv mluví o běžící spekulativní výstavbě a dalších plánech.

V atraktivních lokalitách jako Plzeňsko a Lovosice je po kvalitních prostorách stále poptávka a současně velmi nízká míra neobsazenosti. „V Myslince i v Lovosicích jsme dokončili předchozí spekulativní výstavbu loni v květnu a haly byly při dokončení pronajaty z 90 %. Po této skvělé zkušenosti jsme se rozhodli, že znovu zahájíme spekulativní výstavbu, abychom mohli trhu nabídnout prostory k pronájmu v co nejkratším, a hlavně jasně daném čase,“ vysvětluje Aleš Zacha, Head of Development v P3 Logistic Parks. 

Za 15 minut v Plzni, za hodinu a 47 minut v Norinberku

I výstavba první etapy v P3 Plzeň Myslinka probíhala na spekulativní bází, a haly se podařilo obsadit ještě před jejich dokončením. Pro právě realizovanou druhou etapu má P3 připraveny dvě budovy klasického obdélníkového typu, obě se shodnou rozlohou 8 730 m2 a světlou výškou 10 m. Lze je flexibilně upravit na menší jednotky od 3 500 m2, nabízí se také variabilní dispozice kanceláří. Vhodné jsou pro lehkou výrobu i logistiku, čemuž nahrává zejména blízkost dálnice D5 a nedalekého železničního terminálu pro kontejnerovou přepravu.

Ve stejném parku má developer přichystaný také projekt a povolení pro výstavbu téměř třicetitisícové haly. Tu postaví nejspíše až na míru konkrétnímu nájemci.

Jen 40 minut od Prahy a necelou hodinu od Drážďan

Na trase mezi Prahou a Drážďany, u dálnice D8, se nachází rovněž úspěšný park P3 Lovosice s rozlohou 120 000 m2. Zde již k plnému dokončení parku zbývá poslední budova. I tu se nyní P3 rozhodla postavit bez předem známého nájemce. Prostor o velikosti 16 660 m2 je vhodný pro logistiku a lehkou výrobu. V parku, který se vyznačuje skvělou dopravní dostupností pro nákladní dopravu i zaměstnance, působí jak zázemí pro e-shopy, tak skladování materiálu nebo služby kompletace a oprav zařízení.