Pondělí

29. dubna 2024

Nyní

21°

Zítra

21°

Svátek má

Miroslav Hampel, CEO společnosti KVADOS, představuje novinku!

25. 3. 2024

Logistika.Tv navštívila robotický sklad a technologický showroom logistických inovací společnosti KVADOS. Akce se konala v Paskově v Dextrum Fulfillment, kde byl za plného provozu k vidění robotizovaný sklad sloužící pro skladování a vyskladňování e-shopových objednávek. Za poslední 2 roky tento sklad navštívilo přes 2000 hostů.

Na akci bylo návštěvníkům prezentováno reálné fungování reálného robotizovaného skladu pro fulfillment, který provozuje společnost Dextrum Fulfillment. „Tato společnost si jako první troufla tento byznys dělat na plné automatizaci. Návštěvníci tedy viděli, jak probíhá vyskladňování objednávek pro více než třicet e-shopů v reálném provozu,“ konstatuje Miroslav Hampel, CEO společnosti KVADOS.

Roboti pro logistiku – od paletové manipulace, KLT manipulace až po picking

V zadní části skladu firma KVADOS prezentovala pracoviště, kde byly prezentovány různé typy robotů pro logistiku – od paletové manipulace, KLT manipulace až po picking.

Tradičním představitelem automatizace, který byl prezentován, byl automat myFABER® PalletJack X1. To je autonomní logistický robot pro manipulaci s paletami z podlahy. Díky laseru a SLAM navigaci nepotřebuje žádné dodatečné navigační prvky v prostoru.

Tento automat palety přizvedává o 20 cm a manipuluje je z místa A do místa B. „O něj je asi největší zájem. Na trh jsme ho uvedli slavnostně v polovině roku a v našem portfóliu je nejžádanější,“ říká Miroslav Hampel. Představeny byly i další automatizované produkty.

Novinka: 4D shuttle pro automatizovaný robotizovaný sklad

A novinka, která ještě nikde nebyla prezentována. Zhruba do měsíce v Paskově společnost KVADOS bude instalovat 4D shuttle pro automatizovaný robotizovaný sklad. Jaké jsou jeho výhody, i to se dozvíte ve videoreportáži.