Čtvrtek

19. září 2024

Nyní

17°

Zítra

17°

Svátek má

ARETE Park Valašské Meziříčí byl předán nájemci, společnosti DB Schenker

2. 9. 2024

page.Name
Poslední jednotka ARETE Parku Valašské Meziříčí byla dokončena a předána k užívání nájemci, kterým je společnost DB Schenker. Prostor o ploše přes 4200 m2 aspiruje na mezinárodní certifikát trvalé udržitelnosti budov BREEAM Excellent.

V ARETE Parku Valašské Meziříčí jsme dokončili výstavbu třetí jednotky o ploše přesahující 4200 m2. Hala bude sloužit jako sklad a bude ji, stejně jako dvě již dříve dokončené jednotky v tomto parku, užívat logistická společnost DB Schenker. Společnost podepsala dlouhodobou nájemní smlouvu na dobu 9 let. Celý park ve Valašském Meziříčí poskytuje více než 25 000 m2 prémiových ploch pro lehkou výrobu, montáž a logistiku.

Globální přeprava a výměna zboží formou integrované logistiky

Společnost DB Schenker se zaměřuje na globální přepravu a výměnu zboží formou integrované logistiky. Po celém světě má 1850 poboček, přes 725 skladů a více než 72 700 zaměstnanců. Její historie sahá do roku 1872, kdy Gottfried Schenker založil společnost Schenker & Co. Dnes je DB Schenker dlouhodobě a globálně úspěšnou společností a pro skupinu ARETE představuje bonitního a stabilního nájemce s mezinárodním ratingem.

sklad

„Udržitelnost a energetická soběstačnost jsou jedny z klíčových oblastí, ve kterých aktivně rosteme. To by nebylo možné bez našich partnerů a zákazníků, kteří nás podporují a sdílejí tyto hodnoty s námi. Tento společný projekt je jedním z významných milníků na naší cestě k udržitelné budoucnosti,“ uvádí Tomáš Holomoucký, regionální ředitel DB Schenker pro Českou republiku a Slovensko.

V ARETE Parku Valašské Meziříčí jsou na střeše dvou starších objektů na ploše cca 4600 m2 instalovány funkční fotovoltaiky o celkovém výkonu 999 kWp. Elektrárna ročně dodá 950 MWh čisté energie společnosti DB Schenker, zbytek vyrobené elektřiny je prodáván do distribuční sítě.

Mokřad pro obojživelníky a unikátní „žabí hrad“

Vedle nízké energetické náročnosti je ARETE Park Valašské Meziříčí přívětivý i k původní fauně. V areálu parku byly vybudovány dva biotopy – mokřad pro obojživelníky a unikátní „žabí hrad“, který obojživelníkům poskytne zázemí ve stínu u vody a úkryt před predátory či během zimního období. To vše pomáhá nejen ke zvýšení udržitelnosti našich staveb, v souladu s ESG strategií skupiny ARETE, ale také ke zvyšování hodnoty aktiv fondu. Nejnovější hala je v procesu certifikace trvalé udržitelnosti budov BREEAM® a aspiruje na úroveň Excellent. Jedna ze starších hal v objektu certifikát BREEAM® Excellent již získala v červenci tohoto roku. Spoluzakladatel investiční skupiny ARETE Lubor Svoboda k získanému ocenění poznamenává: „Mezinárodní studie potvrzují, že správa nemovitostí dle vědecky potvrzené metody BREEAM snižuje provozní náklady budov a současně zvyšuje hodnotu objektu, což je zpráva důležitá zejména pro naše investory.“

Park Valašské Meziříčí je součástí portfolia fondu ARETE INDUSTRIAL. Celková pronajímatelná plocha fondu stojící a ve výstavbě činí přes 201 tisíc m2. Naprostá většina nájemců parků působí v sektorech logistiky a lehké výroby. Větší část portfolia fondu se nachází v České republice, menší část je situována na Slovensku. Fond ARETE INDUSTRIAL je jedním z prvních nemovitostních fondů ve střední Evropě, který je tzv. „světle zelený“ podle evropského nařízení SFDR. Kromě růstu portfolia a hodnoty tohoto fondu připravuje investiční skupina ARETE rozšíření svých aktivit o další fondy zaměřené na výnosová aktiva.

hala