Úterý

22. října 2024

Nyní

Zítra

Svátek má

240 lopatek větrných turbín z Číny do Indiie přepravuje DB Schenker

21. 10. 2024

page.Name
Společnost DB Schenker realizuje zajímavou přepravu nadrozměrného nákladu. Z Číny do Indie dopraví lopatky. Stanou se součástí 80 větrných turbín, které pomohou Indii uspokojit rostoucí energetické nároky ekologicky šetrným způsobem.

Odborníci na projektovou logistiku ze společnosti DB Schenker v současné době realizují zakázku, která Indii pomůže zajistit udržitelné dodávky energie. Ze závodu v čínském Sheyangu převáží celkem 240 lopatek větrných turbín do indického přístavu Kandla pro společnost Envision Energy, světového lídra v oblasti zelených technologií a řešení pro obnovitelné zdroje energie a předního indického dodavatele větrných turbín.

Indie: hospodářský růst

Indie se rychle rozvíjí a hospodářský růst jde ruku v ruce s výrobou energie. Dodávka 80 větrných turbín zemi pomůže v jejím přechodu od fosilních paliv k zeleným alternativám,“ uvádí Thorsten Meincke, člen představenstva pro leteckou a námořní nákladní dopravu DB Schenker.

„DB Schenker je předním světovým logistickým partnerem pro projekty v oblasti obnovitelných zdrojů energie. Tento rozsáhlý logistický projekt bezpečného transportu lopatek větrných turbín demonstruje bezkonkurenční schopnosti společnosti DB Schenker v oblasti projektového řízení a technologií a nebyl by možný bez intenzivní spolupráce našich týmů v Číně a Indii,“ doplňuje Daniel Wieland, senior viceprezident pro globální projekty a průmyslová řešení společnosti DB Schenker.

Rozpětí jedné turbíny větší než socha Svobody

Tým DB Schenker Global Projects & Industry Solutions se stará o vyzvednutí, celní odbavení, nakládku, vykládku a námořní přepravu, aby byl zajištěn hladký průběh projektu. Z výrobního závodu Sheyang v Číně do indického přístavu Kandla se od května do prosince 2024 přesune celkem 240 lopatek větrných turbín. Celkový objem projektu dosahuje téměř 274 000 metrů krychlových o hmotnosti 4600 tun. Každá lopatka měří na délku 76,8 metru a váží téměř 19,3 tuny. Rozpětí jediné větrné turbíny o délce 153,6 metru je větší než socha Svobody.