Čtvrtek

2. května 2024

Nyní

13°

Zítra

14°

Svátek má

Ve výrobních halách nastupují privátní 5G sítě, vrací se trend ovládání pracovníků pomocí hlasu

18. 4. 2024 Autor: Petr Neckař, petr.neckar@logistika.tv

page.Name
Na semináři „Inovace v údržbě, výrobě a v logistice“, který pořádá společnost POINT.X, právě vystupují Marek Holešovský a Milan Ptáčník ze společnosti Honeywell. Popsali klíčové trendy, zejména rozvoj 5G sítí, tedy rychlejší a bezpečnější připojení. Velké firmy již dnes testují privátní 5G sítě. Až tyto sítě budou v ČR standardem, pomohou i menším firmám. Privátní sítě jsou totiž poměrně finančně náročná řešení. Trendem jsou i cloudová řešení, robotika a RFID. Vrací se trend ovládání pracovníků pomocí hlasu.

Marek Holešovský a Milan Ptáčník představili různá hardwarová řešení v rámci Mobility Edge Platform a ScanPal Line od společnosti Honeywell. Představili nejodolnější plně dotykové zařízení Honeywell CT47. „Jde ultraodolné zařízení, které vydrží pád z několika metrů. V tomto zařízení jde načítat až na vzdálenost 24 metrů. Samozřejmě pro použití záleží na velikosti čárového kódu,“ uvádí Marek Holešovský.

Trend ve skladování: bezbateriové skenery

Představil i další novinku: lehký industriální tablet SCANPAL EDA10a, který má v sobě čtečku čárových kódů. Toto zařízení je možné implementovat i do vysokozdvižných vozíků. K tomu jsou dodávány speciální držáky, ale i tiskárny.

Marek Holešovský popsal i další řešení, např. CW45, dále malý skener na ruku 8675i, který je číst čárové kódy až na 11 metrů.

Prezentovány byly také nejnovější skenery. Jednou z novinek je bezbateriový skener, což je řešení, které chrání životní prostředí. Tyto skenery jsou nabíjecí.