Čtvrtek

19. září 2024

Nyní

13°

Zítra

12°

Svátek má

Nový generální ředitel Rohlig SUUS Logistics. Piotr Iwo Chmielewski povede největšího polského logistického operátora

1. 8. 2024

page.Name
Piotr Iwo Chmielewski se díky rodinnému nástupnictví ujal funkce generálního ředitele společnosti Rohlig SUUS Logistics, největšího polského logistického operátora. Ve funkci vystřídal svého otce Tadeusze Chmielewského, který přechází do dozorčí rady. Tato změna je součástí dlouhodobého plánu nástupnictví, jehož cílem je zajistit kontinuitu provozu a další rozvoj společnosti.

Piotr Iwo Chmielewski je se společností SUUS spojen od roku 2017. Poslední čtyři roky byl členem představenstva, kde byl zodpovědný za strategii, udržitelný rozvoj, technologie a digitalizaci a také za prodej, marketing a komunikaci.

Podílel se na práci na obchodní strategii společnosti, procesu mezinárodní expanze a vývoji a implementaci inovativních technologických řešení souvisejících s dodavatelským řetězcem. Dohlížel také na přípravu a realizaci první strategie ESG pro polského operátora. Před nástupem do společnosti SUUS získával několik let zkušenosti v oblasti poradenství. Radil mnoha společnostem v Evropě v oblasti strategie, prodeje a marketingových investic v odvětvích rychloobrátkového zboží, maloobchodu, financí, energetiky a soukromého kapitálu.

Dokončení nástupnictví je doprovázeno také zahájením prací na nové obchodní strategii

"Společnost SUUS je součástí mého života od narození, protože jsme prakticky stejně staří. Po celý život jsem měl tu čest sledovat dynamický růst společnosti - nejprve očima dítěte, pak teenagera a také dospělého. Jsem rád, že posledních sedm let, z toho poslední čtyři roky jako člen představenstva, jsem součástí této organizace. Dnes mám tu čest a potěšení převzít roli předsedy představenstva díky rodinnému nástupnictví. Je velkou výzvou být nástupcem svého mentora a otce, proto jsem rád, že budu moci i nadále využívat jeho znalostí a zkušeností jako předseda dozorčí rady," říká Piotr Iwo Chmielewski, generální ředitel společnosti Rohlig SUUS Logistics.

"Dokončení nástupnictví je doprovázeno také zahájením prací na nové obchodní strategii. Naším cílem je být lídrem v celém regionu a díky tomu být první volbou pro naše zaměstnance, zákazníky a dopravní partnery. Geopolitické a ekonomické podmínky, v nichž se logistický průmysl v současnosti pohybuje, vyžadují aktualizovaný přístup. Proto se strategicky zaměřujeme na efektivitu podnikání a udržitelný rozvoj. Základ naší organizace - naše kultura a hodnoty - zůstává nezměněn. Ve své činnosti budeme i nadále o krok napřed. Budeme důsledně budovat společnost, která bude zářit jako příklad, a to nejen jako integrovaný logistický operátor, ale také jako vzor vysoce kvalitních standardů řízení, založených na lidech, technologiích a respektu k vnějšímu světu," uvádí Piotr Iwo Chmielewski.

"Naše společnost působí na trhu od roku 1990. Za tu dobu jsme urazili dlouhou a neuvěřitelnou cestu. Z malého podniku jsme se stali významným hráčem ve střední a východní Evropě. Naše odvětví neustále čelí novým výzvám - technologickým, geopolitickým i těm, které souvisejí s udržitelným rozvojem. I přes velmi turbulentní poslední roky se neustále rozvíjíme, dobýváme nové trhy, zlepšujeme kompetence a investujeme do geografické expanze. Můj nejstarší syn Piotr je s námi již sedm let. Po čtyřech letech v představenstvu naší společnosti nastal čas, abych mu předal odpovědnost generálního ředitele. Přibližně dva roky tuto roli z velké části plnil a toto rozhodnutí představuje vyvrcholení dlouhodobého procesu. Jsem přesvědčen, že Piotr má potřebné kompetence k tomu, aby vedl organizaci do další, již započaté etapy regionálního rozvoje," říká Tadeusz Chmielewski, zakladatel a bývalý generální ředitel společnosti Rohlig SUUS Logistics.

Tadeusz Chmielewski bude společnosti i nadále poskytovat provozní podporu. Přešel do dozorčí rady, kde v současné době zastává funkci předsedy. Jeho nová role bude spočívat v poskytování podpory prodejním aktivitám a mezinárodní expanzi provozovatele, jakož i rozvoji dalších subjektů v rámci kapitálové skupiny SUUS.

Více než tři desetiletí úspěchů

Společnost SUUS má za sebou téměř 35 let dynamického růstu na trhu. Během tohoto období polský operátor vytvořil síť více než 30 poboček ve střední a východní Evropě a střední Asii s více než 2 500 zaměstnanci. Společnost má zahraniční pobočky v České republice, Slovinsku, Rumunsku, Maďarsku, na Slovensku a v Kazachstánu. V tomto období operátor také rozvinul komplexní logistické služby pro své zákazníky. Poskytuje silniční, námořní, leteckou, železniční a intermodální spedici, smluvní logistiku, celní služby, Project Cargo a také Supply Chain Solutions - poradenské služby a návrh dodavatelského řetězce na míru konkrétním potřebám klientů. V současné době společnost SUUS spravuje více než 350 000 metrů čtverečních skladových prostor. Společnost také dokončila své první akvizice. V Polsku koupila společnost EXPERT, která se specializuje na dodávky nadrozměrného zboží, jako je nábytek a elektronika, na poslední míli spolu s přidanými službami, a v České republice získala společnost Joppa Logistics, která poskytuje skladovací služby a silniční přepravu LTL.

Logistika není jediným odvětvím, v němž skupina SUUS expanduje. Investuje také do průmyslových nemovitostí a také do subjektů v sektoru tzv. zábavy a volného času. Mezi ně patří Wine Avenue, distributor vína a lihovin pro sektor HoReCa a specializované obchody, a Karma House, hotel a restaurace v Gościeńczycích v Mazovském vojvodství.