Středa

1. května 2024

Nyní

14°

Zítra

15°

Svátek má

Trenýrkárna.cz roste a expanduje. Po nedávném vstupu do Německa a Rumunska nyní nově funguje ve Slovinsku a chystá se na další země

22. 11. 2023

page.Name
Největší tuzemský e-shop s pánským spodním prádlem Trenýrkárna.cz, která také vyrábí a prodává vlastní produkty pod značkami Styx a Nedeto, se dále rozvíjí a expanduje. Aktuálně vstoupila do Slovinska a chystá se na Polsko, Chorvatsko a Nizozemsko. Pomáhá i nové distribuční centrum ve Zdicích.

„Rosteme stabilně, daří se nám zvyšovat podíl na trhu zejména v České republice i zahraničí. Za rok 2022 jsme prodali 1.000.000 tisíc kusů spodního prádla, naše tržby činily 200 mil Kč. Co se týče dosavadního roku, tržby nám za první tři kvartály roku 2023 vzrostly meziročně o 13 %. První kvartál 2023 zaznamenal 15% růst oproti roku 2022, druhý potom o 9 % a ve třetím byl nárůst 14 %. Což hodnotíme v dnešní nelehké době velice pozitivně,“ říká Ruslan Skopal, CEO a spolumajitel Trenýrkárna.cz.

Adam Rožánek a Ruslan Skopal.

Firma se chystá na další země

Dodává: „A těší nás velice i vstup a rozvoj na zahraničních trzích.  V první fázi se jednalo o Slovensko, Maďarsko a Rakousko, kde jsme si již etablovali. V letošním prvním pololetí jsme pokračovali Německem a Rumunskem, aktuálně jsme v minulých dnech vstoupili do Slovinska. A chystáme se již na další země, Polsko, Chorvatsko a Nizozemsko.“

kalhotky

S rozvojem do zahraničí byli v Trenýrkárna.cz postaveni před otázku, pod jakým brandem na cizích trzích provozovat e-shopy. Pro slovenský trh se rozhodli použít téměř totožný název Trenírkáreň.sk, pro ostatní trhy pak využít zbrusu nový brand, Nedeto.

Úspěch privátních značek

„Loni jsme se rozhodli uvést na trh novou vlastní privátní značku spodního prádla, která je zaměřena jinak než české spodní prádlo Styx. Jde o jednodušší varianty spodního prádla, které jsou i přesto vyrobené velmi kvalitně. I pro tento produkt využíváme brand Nedeto. Značka je zaměřena spodní prádlo pro ženy, muže i děti, jedná se zejména o trenýrky, boxerky, kalhotky nebo ponožky. Nabízí zejména základní neutrální barvy a kvalitní bavlnu, která zajišťuje pohodlí při nošení. A krok to byl úspěšný, již nyní nám značka Nedeto vytváří 50 % obratu v segmentu privátních značek,“ říká Ruslan Skopal.

Nové distribuční centrum

Trenýrkárna.cz letos také vybudovala a otevřela nový moderní sklad a distribuční centrum ve Zdicích. Nový moderní objekt disponuje prostory pro uložení a distribuci produktů o ploše 1200 m2. K těm patří také nové kanceláře o rozloze 300 m2, které nyní obývá logistika, zákaznický servis a oddělení pro výrobu značky Styx.

trenýrky

„Již v původních prostorách na Zličíně jsme si skladový prostor navyšovali pomocí vícepodlažních regálových systémů, kde jsme měli takto vybudované další patro. Nyní se nám podařilo postavit regálový systém o třech patrech, a tím jsme skladové prostory navýšili na něco málo přes 2000 m2. Počet pickovacích pozic se nám tak více než zdvojnásobil, a to z 6400 pozic na 14000,“ říká Ruslan Skopal a dodává: „Samozřejmě jsme navýšili také paletová místa, kapacitu na balení a na příjem zboží. Od nového skladu si slibujeme i větší efektivitu, a to díky většímu manipulačnímu prostoru a navýšení zásobovacích ramp.“