Pondělí

16. září 2024

Nyní

15°

Zítra

16°

Svátek má

Sport Vision po roce fungování rozšiřuje automatizovaný sklad od Element Logic

11. 7. 2024

page.Name
Element Logic v květnu za pouhé dva týdny rozšířil automatizovaný sklad pro Sport Vision, společnost specializující se na maloobchodní prodej sportovního zboží. Po necelém roce fungování technologie AutoStore® ve skladu ve slovenské Seredi se Sport Vision rozhodl pro jeho rozšíření a ušetřil dalších 30 % skladové plochy. Celkem 42 robotů nyní naskladňuje a vychystává zboží na ploše o rozloze přibližně 3000 m2.

Po pouhém roce fungování nového automatizovaného skladu se firma Sport Vision rozhodla o další rozšíření systému AutoStore®. O to se přední dodavatel této technologie, společnost Element Logic, postaral během 14 dní, a to za plného provozu, bez nutnosti odstávky skladu.

AutoStore: flexibilita automatizace skladování

„Unikátnost a velká přednost technologie AutoStore je její obrovská flexibilita. Prakticky okamžitě dokážeme reagovat na potřeby zákazníka a automatizovaný sklad rychle upravit jak do velikosti, tak z pohledu funkcionality. Úpravy jsme schopni realizovat tak, abychom nezasáhli do běžného chodu skladu a neomezili proces vychystávání zboží,“ říká Jindřich Kadeřávek, CEO společnosti Element Logic Česká republika.

Společnost Sport Vision výrazně navyšuje tržní podíl v celkem 13 zemích Evropy a její růst si žádal rychlé rozšíření skladu. „Rozšíření stávajícího AutoStore ve skladu v slovenské Seredi jsme zvládli za 14 dní, aniž bychom omezili chod skladu. Každý projekt je individuální a automatizaci skladů navrhujeme pro každého klienta tak, aby řešení bylo co nejefektivnější na základě mnoha parametrů. Velmi důležité je však také vzájemné pochopení, ke kterému ve Sport Vision díky profesionálnímu týmu, a především řediteli logistiky Tomislavu Dobrijevići došlo, a tak jsme mohli další rozšíření velmi rychle zrealizovat,“ dodává Jindřich Kadeřávek.