Čtvrtek

19. září 2024

Nyní

13°

Zítra

12°

Svátek má

P3 Logistic Parks rozšiřuje své portfolio v Německu o dalších 400 tisíc m2

12. 8. 2024

page.Name
P3 posiluje svou pozici v Německu. Akvizicí logistického portfolia VIB Vermögen AG získá na jihu země 269 tisíc metrů čtverečních pronajímatelné plochy. Kromě toho developer plánuje výstavbu nového udržitelného parku P3 Zörbig v regionu Halle-Lipsko, kde nabídne 130 tisíc metrů čtverečních.

Aktuální akvizicí P3 získává 12 logistických nemovitostí poblíž Norinberku, Ingolstadtu, Ausgburgu a Mnichova. Lokality se nacházejí podél jihozápadní osy tzv. „Modrého banánu“, koridoru známého silnou urbanizací a ekonomických významem pro západní a střední Evropu.

Díky akvizici se portfolio německé P3 rozšíří o 12 %

Toto portfolio poskytuje jedinečnou příležitost posílit přítomnost P3 v klíčových lokalitách, rozšířit naši platformu a upevnit naši pozici předního developera a manažera logistických nemovitostí v Evropě,“ řekl generální ředitel P3 Frank Pörschke. Díky akvizici se portfolio německé P3 rozšíří o 12 % a počet spravovaných budov vzroste na 91 s celkovou plochou 2,49 milionů metrů čtverečních.

Polovina nově získaných hal je vybavena solárními panely a třetina má certifikaci na úrovni DGNB Gold nebo BREEAM Excellent. Developer plánuje vylepšit stav ostatních alespoň na úroveň standardu BREEAM In-Use Very Good.

Udržitelnost v jednom z nejprůmyslovějších regionů východního Německa

Ještě vyšší ambice v oblasti udržitelnosti má P3 s výstavbou nového parku v sasském Zörbigu. Lokalita nedaleko Lipska a Halle nabízí optimální napojení na vnitrostátní i mezinárodní dopravu. „Jeden z nejprůmyslovějších regionů východního Německa je velmi dobře propojený trimodální infrastrukturou. Jak dálnice A9, tak veřejná doprava jsou rychle a snadno dostupné, kromě toho je v těsné blízkosti letiště Lipsko,“ říká ředitel německé P3 Sönke Kewitz. Podle starosty Zörbigu, Matthiase Egerta, doplňuje vynikající polohu i integrace jedné z klíčových oblastí budoucí obnovitelné energie, která zahrnuje CO2 neutrální dodávky plynu a zelené elektřiny, jakož i budoucí potenciál páteřní infrastruktury pro vodík.

Zahájení výstavby se plánuje na příští léto a proběhne v několika fázích. Celkem 130 tisíc metrů čtverečních plochy se rozdělí na tři jednotky. Všechny mají ambici získat certifikaci BREEAM na úrovni „Excellent“ a to i díky využívání udržitelných technologií a automatizace. Například LED osvětlení přispěje k energetické účinnosti. Vodovodní baterie s pohybovými senzory a armaturami pro úsporu vody minimalizují spotřebu vody a ekologické detektory pohybu poskytnou v oblastech s vysokým provozem světlo podle aktuální potřeby. Nabíjecí stanice pro elektromobily navíc podpoří používání elektrických vozidel, zatímco chytré měřiče budou optimalizovat spotřebu energie. Udržitelnou energii budovám zajistí fotovoltaický systém na střeše.