Čtvrtek

2. května 2024

Nyní

19°

Zítra

17°

Svátek má

DB Schenker přidává dva mosty kombinovaných přeprav mezi Evropou a Asií

4. 12. 2023

page.Name
Společnost DB Schenker uvádí do provozu novou variantu intermodální dopravy, která kombinuje výhody leteckých a námořních přeprav mezi Evropou i Asií. Díky koncepci Skybridge dochází ke zkrácení doby transportu v námořní spedici a ke snížení nákladů u té letecké.

„Prostřednictvím Skybridge jsme schopni zajistit efektivní importní přepravu zásilek z celého světa do České republiky. Využíváme k tomu dopravní uzly, ke kterým patří Los Angeles, Dubaj, Kolombo, Singapur, Inčchon nebo Osaka. Z nich vedou dvě námořní trasy.  Přes přístavy v Hong Kongu, Jakartě nebo Bangkoku do Evropy to zabere 20 až 21 dní. Trasa z Japonska, Koreje nebo Singapuru do Evropy zabere zhruba 9 až 10 dní,“ komentuje Tomáš Škoch, manažer leteckých přeprav společnost DB Schenker pro Česko a Slovensko.

Při kombinovaných leteckých a námořních přepravách logistický provider převáží kontejnery z přístavů přímo na letištní terminály, kde je připraví k přeložení. Kontejnerové plomby odpečetí pod celním dohledem a zboží se přímo vyloží na letecké palety (ULD). Koncepce Skybridge se vztahuje na zásilky od 300 kilogramů.

Kombinací přeprav lze předejít zpoždění

Kombinací přeprav lze předejít zpoždění, které by mohl náklad v přístavech nabrat, a naopak také představuje více ekonomickou variantu pro regiony, kde je letecká přeprava příliš drahá.

Díky skloubení dvou typů přeprav do jednoho procesu je spolupráce se smluvními dopravci efektivnější a rychlejší. Většina objemu letecké přepravy je zajištěna ve spolupráci s globálními preferovanými dopravci. Skybridge také nabízí snížení emisí C02 až o 50 % oproti standardní letecké přepravě, kombinace přeprav je emisně výhodnější.