Pondělí

16. září 2024

Nyní

15°

Zítra

16°

Svátek má

Andries Retief obchodním ředitelem DHL Supply Chain pro region EMEA

4. 9. 2024

page.Name
Společnost DHL Supply Chain jmenovala Andriese Retiefa novým obchodním ředitelem pro region EMEA (Evropa, Střední východ a Afrika). Retief využije ve své nové roli bohaté zkušenosti, které získal od příchodu do společnosti DHL Supply Chain v roce 2009. Během svého působení ve firmě zastával různé vedoucí pozice v oblastech financí, přepravy nebo provozu a v nejvyšším managementu zastoupení v Africe, Evropě a Asii. Naposledy vedl DHL Supply Chain v jihovýchodní Asii, kde v mnoha zemích prosazoval iniciativy pro urychlený růst společnosti.

„Mám radost, že mohu v regionu EMEA uplatnit své rozsáhlé tržní zkušenosti. Tento region nabízí rozmanité příležitosti k růstu od víceoborových podniků přes strategické lokality až po rychlou urbanizaci a rostoucí poptávku spotřebitelů. Naši zákazníci se přitom spoléhají na naše řešení, která jim zjednodušují a rozšiřují jejich operace v oblasti smluvní logistiky,“ říká Retief.

Ředitel se zaměří na hlavní sezonu 

Nový obchodní ředitel pro region EMEA se zaměří v první řadě na hlavní sezonu, jednu z největších každoročních výzev v logistice. „Očekáváme, že období s nejvyšším vytížením, v němž naše distribuční centra specializovaná na vyřizování objednávek pro e-shopy, zásobování multikanálových obchodů a vyřizování vratek včetně obchodů s náhradními díly a příslušenstvím pracují na plnou kapacitu, začne v letošním roce dříve. Hlavní pozornost zaměříme na to, abychom pro naše zákazníky zajistili rozšiřitelnou kapacitu prostřednictvím naší sítě skladů, transportu a služeb s přidanou hodnotou, aby bylo možné rychle zvládat výkyvy v objemech objednávek. Naším cílem je úzce spolupracovat s našimi zákazníky na vývoji strategií udržitelného dodavatelského řetězce. Naše služba Lead Logistics Partner poskytuje firmám jistotu, že budou schopny uspokojit vysokou poptávku v jednom z nejnáročnějších období roku,“ zdůraznil Retief. Retief se kromě toho hodlá věnovat zlepšování nabídek pro menší e-shopy prostřednictvím sítě DHL Fulfillment.

Retief se ujal své nové funkce 1. září 2024 a je přímo podřízen Hendriku Venterovi, generálnímu řediteli společnosti DHL Supply Chain EMEA. Na pozici obchodního ředitele nahrazuje Leonarda Aertse, který odešel do společnosti Monta Holding B.V. DHL Supply Chain je partnerem společnosti Monta, nizozemské firmy pro vyřizování objednávek v internetovém obchodě, od října 2022.