Pátek

17. května 2024

Nyní

13°

Zítra

11°

Svátek má

Rapidně roste zájem o repasování manipulační techniky

31. 1. 2023

Linde Material Handling Česká republika ve své centrále v Praze připravila pro zástupce médií setkání s informacemi o nejnovějších trendech v oblasti manipulační techniky. Řeč byla mimo jiné o tom, že v repasním centru ve Velkých Bílovicích na ploše 7500 metrů čtverečních Linde Material Handling ročně repasuje zhruba 1800 vozíků pro Českou republiku a další evropské země. Proces repase probíhá už od vstupního testu, na základě jehož výsledku jsou identifikovány díly, které je potřeba vyměnit. Nezbytnou součástí repasování je i lakování.

Obchodní ředitel a prokurista společnosti Linde Material Handling Česká republika Pavel Osička prozradil, kde firmy dělají největší chyby při nákupech vozíků. Podívejme se na jednu z nich.  „Kdybychom byli už při fázi stavby skladu, mohli bychom zákazníkům leckdy ušetřit hodně metrů čtverečních. Některé sklady jsou totiž zbytečně velké, plocha je ne vždy dobře využita z hlediska výšky. Technologie musí být využita efektivně,“ říká Pavel Osička.

Mimo jiné na setkání zaznělo, že má výročí Linde škola: za posledních 20 let, co funguje, bylo proškoleno desetitisíce zákazníků. Prezentován byl i systém Linde Data Point, který sleduje například náklady na provoz vozíků a termíny údržby. Řeč byla také o zmíněném Centru pro repase vozíků. Poptávka po repasích vozíků je vysoká. 

Za Linde prezentovali novinky a nejzajímavější intralogistické projekty (na snímku zprava) nově jmenovaný Marketing & Brand Manager Linde Material Handling Česká republika Petr Vaněk, manažer tréninku a produktové podpory Martin Řehák, obchodní ředitel a prokurista společnosti Pavel Osička, nechyběl ani Marketing & Communication Manager KION ITS EMEA Czech Republic Martin Petřík.

Video - Pavel Osička: „Ve Velkých Bílovicích se ročně repasuje cca 1800 vozíků

Projektům automatizace skladů předcházejí logistické studie

Pavel Osička řekl, že když firma chce něco automatizovat a robotizovat, je nejvhodnější zpracovat analýzu, tedy logistickou studii. Mít data a na základě nich se relevantně rozhodnout. „Automatizace je drahá, často se kvůli ceně přistupuje k tomu, že je implementována krok za krokem. To není špatný postup. Je nutné znát návratnost investice a to, zda dané řešení dává smysl v rámci celého systému práce ve skladu,“ uvádí Pavel Osička.

Pavel Osička uvedl, že bez logistické studie se žádný větší projekt neobejde. 

Řekl dále, že se žádný komplexnější projekt neobejde ani bez projektového managementu. Pavel Osička dále podotkl, že firma poskytuje i bezpečnostní audity a implementaci různých opatření a řešení, která mají vliv na bezpečnost provozu. Zmínil například systém Dynamic Mast Control, který minimalizuje výkyvy zdvihových sloupů retraků.

Linde chce implementovat první vozíky s H2 pohonem

Prozradil také, že Linde chce být první, kdo bude v ČR implementovat vozíky s H2 pohonem. Linde je jedním z dodavatelů, který nabízí kompletní portfolio pohonů, tedy včetně H2. „Při volbě typu pohonu je nutné zvažovat, kde zákazník jezdí, jestli vevnitř nebo venku, záleží i na specificích provozu. Záleží také na najetých motohodinách. Na základě komplexního posouzení aplikace zákazníkovi doporučujeme ten nejvhodnější pohon,“ konstatuje Pavel Osička. Martin Řehák potvrdil, že konkrétní typ pohonu závisí skutečně ve velké míře na reálném provozu. Součástí nových kontraktů Linde bývá simulace mezidobíjení u Li-ion baterií.

Energy management: jasný pohled na ekonomiku provozu

Dodává: „Letos uvedeme na trh Energy Scan. Jde o systém malých krabiček, které jsme schopni nasadit na stroje u zákazníků. Budeme jimi monitorovat provoz a můžeme nasimulovat, který typ pohonu je z ekonomického i funkčního hlediska ten nejlepší.“  Hovořilo se také o akumulaci energie a mobilním servisu trakčních baterií.