Pondělí

16. září 2024

Nyní

15°

Zítra

16°

Svátek má

JAClean spouští projekt „Podlahy za 100 milionů ročně“

28. 8. 2024

Společnost JAClean, která je jedničkou v České republice v oblasti bezpečnostního značení průmyslových provozů, právě odstartovala projekt „Podlahy za 100 milionů ročně“. „Aby bylo podlahové značení funkční, musí být realizováno na kvalitní podlaze. Revitalizace podlah jsou ve firmách leckdy odsouvány vzhledem k financím, nicméně naším projektem si klademe za cíl edukovat stávající i potenciální zákazníky na evropském trhu o rizicích nekvalitních podlah a vhodnosti jejich revitalizací v případech, kdy je to nezbytné,“ konstatuje Libor Svatek ze společnosti JAClean.

Poptávka po částečných či kompletních rekonstrukcích podlah se postupně zvyšuje, v řadě společnostech jsou ale opravy stále odkládány. Proto JAClean právě nyní odstartovala projekt „Podlahy za 100 milionů ročně“, jehož cílem je zvýšit obrat firmy v rámci tohoto segmentu a současně díky tomu zvýšit kvalitu podlah ve skladech a výrobních halách a tím i bezpečnost. Projekt tedy spočívá ve zvýšeném fokusu na kvalitu podlah ve firmách. „Aby bylo toto zaměření měřitelné, stanovili jsme jasné obchodní cíle. I v businessu totiž platí známé rčení: „Co posiluješ, to roste.“ Projekt je rozdělen do několika fází a zahrnuje i detailní školení našich zaměstnanců,“ konstatuje Jiří Janouš, majitel a jednatel společnosti JAClean.    

Libor Svatek dodává: „Mnohým zákazníkům současný stav podlah nevyhovuje z pohledu bezpečnosti, manipulací nebo jen z pohledu estetiky, což je ovšem také hodně důležité, protože do firem vstupují zákazníci, auditoři či potenciální noví zákazníci, kteří připravují nové projekty. Kvalitní podlaha je základ ve výrobních i skladových halách, protože stroje i regály vyžadují stabilitu.“

Někdy stačí lokální opravy podlah

Aby byla podlaha z pohledu bezpečnosti a manipulace funkční, někdy stačí lokální opravy. Zejména s připravovanými novými projekty ve firmách se ale množí požadavky na celkové revitalizace. „Na vlastní oči jsem viděl, jak se u zákazníka z automotive segmentu zřítila v důsledku nekvalitní podlahy paleta se zbožím a škoda činila desítky tisíc eur. Hned poté samozřejmě zákazník k odkládané revitalizaci přistoupil. Nikdo nechce stavět nové stroje či technologie na vysloužilé staré podlahy,“ uvádí Libor Svatek.

podlaha

Foto: JAClean a AI