Pondělí

29. dubna 2024

Nyní

16°

Zítra

17°

Svátek má

Ve výrobní hale GRAMMER CZ metodou UV SolidLux bez omezení výroby realizovány zhruba dva kilometry značení

25. 10. 2023 Autor: PN média

page.Name
Společnost J. A. CLEAN ve výrobní hale společnosti GRAMMER CZ implementovala bezpečnostní podlahové značení prostřednictvím metody UV SolidLux, díky které k zasychání barev dochází pomocí UV technologie a nátěry jsou okamžitě zatížitelné. Tato metoda byla ve firmě GRAMMER CZ, kde se značení týkalo zhruba dvou kilometrů čar, vybrána z toho důvodu, že díky ní nemusel být omezen výrobní provoz.

Při využití metody UV SolidLux je proces schnutí okamžitý. „Všude, kde o této novince v našem sortimentu mluvíme, jsou nadšeni, protože odpadá omezování výroby. To je výrazná výhoda. Po nátěru probíhá nasvícení UV lampou, můžete tedy dojít k okamžitému zatížení značení, může se po něm hned chodit,“ popisuje princip a hlavní benefit metody UV SolidLux Libor Svatek, obchodní ředitel společnosti J. A. CLEAN. Doplnil, že technologie UV SolidLux je poměrně nová a u firem proto není zatím moc známá.

Hned po vytvrzení se může značení zatěžovat

Postup prací ve společnosti GRAMMER CZ spočíval nejprve v odstranění původního značení. Nejednalo se tedy pouze o samotnou obnovu značení. „Původní značení jsme odstranili pomocí brusek a odstraňovačů. Následně za plného provozu došlo k rozměření a aplikaci vrstev samotného systému. Vrstev je několik, každá z nich se musí nasvítit. Po vytvrzení metodou UV SolidLux se přes značení může nejen chodit, ale může se okamžitě zatěžovat i manipulační technikou,“ konstatuje Libor Svatek.

Dodal, že implementace nového značení touto metodou trvala sedm pracovních dní, na což mělo vliv i odstraňování původního značení, přičemž celková délka značení byla zhruba dva kilometry.

UV SolidLux: podlahové značení pro nepřetržité provozy

Proč byla zvolena pro implementaci značení právě společnost J. A. CLEAN a proč právě metoda UV SolidLux? „Společnost J. A. CLEAN jsme vybrali, protože jsem kvalitu její práce znal z předchozího zaměstnání, navíc jsem měl zkušenosti i s technologií rychleschnoucího značení barvy, kde jsme byli v podobné situaci. Šlo také o nepřetržitý provoz a bylo rovněž nutné rekonstrukci podlahového značení udělat při plném provozu. O novém inovativním značení UV SolidLux jsem se dozvěděl z LinkedInu, kdy jsem zaznamenal článek o spolupráci J. A. CLEAN a ŠKODA AUTO. V tu chvíli jsem si v předchozím zaměstnání uvědomil, že je to přesně to, co hledáme,“ říká Tomáš Michal, jednatel společnosti GRAMMER CZ.

podlahové značení

GRAMMER CZ plánuje aplikaci dalšího značení

Variantní možností byla standardní implementace podlahového značení ve výrobě, což by ale znamenalo odstavení výroby nebo její částečné omezení. „Když máte výrobu, která funguje v režimu 24/7 nebo na tři směny pět dní v týdnu, rozhodně můžu doporučit metodu UV SolidLux. Aktuálně plánujeme expanzi, další stávající haly budeme přizpůsobovat novým výrobním programům, je tedy velmi pravděpodobné, že i tam budeme uvažovat o aplikaci od společnosti J. A. CLEAN,“ uvádí Tomáš Michal.

Libor Svatek doplňuje, že značení metodou UV SolidLux má oproti klasickému značení zvýšenou mechanickou odolnost, standardně je díky tomu prodlužována záruka na značení o jeden rok, tedy záruka je 36 měsíců.

značení