Úterý

30. dubna 2024

Nyní

14°

Zítra

13°

Svátek má

Ve společnosti Semecs zvyšují efektivitu skladování už čtyři automatizované zakladače Modula

19. 2. 2024 Autor: PN média

page.Name
Ve společnosti Semecs ve Vrábloch na Slovensku byl implementován již čtvrtý automatický vertikální zakladač Modula od firmy SysTech Group. První byl do výrobního provozu pořízen zakladač Modula Slim, který rozměrově přesně zapadl do layuotu výrobní linky a je využíván pro ukládání semifinálních výrobků. Modula se v provozu osvědčila, proto bylo rozhodnuto o pořízení dalších dvou zakladačů Modula Lift pro skladování testovacích zařízení a jednoho zakladače Modula Lift pro skladování elektronických výrobků.

„Díky systémům Modula jsme ušetřili plochu v rámci layoutu našeho výrobního závodu, protože Modula skladuje na malé ploše do výšky. Výhodou je také to, že jsme výrazně snížili manipulační časy na přeskladnění výrobků,“ konstatuje Peter Roško, vedoucí týmu HMT a speciálních procesů společnosti Semecs ve Vrábloch. Tato firma se zaměřuje zejména na výrobu elektronických desek plošných spojů.

Peter Roško

Peter Roško, vedoucí týmu HMT a speciálních procesů společnosti Semecs ve Vrábloch.

Úspora místa v halách a času při zásobování výrobních linek

Peter Roško doplňuje, že důvodem pro pořízení zakladačů Modula byla úspora místa a zčásti také nedostupnost komponentů na trhu v době covidové pandemie, kdy bylo potřeba zajistit dostatečnou skladovou zásobu pro výrobu.

Dalším důvodem byl požadavek na snížení reklamací z manipulací. Zaskladňování ve strojích Modula totiž probíhá automatizovaně, nemůže tedy dojít k poškození skladované položky. Došlo také k úspoře času při zásobování výrobních linek.

zakladač Modula

Díky systému Modula došlo i k úspoře času při zásobování výrobních linek.

Systém Modula komunikuje s firemním ERP systémem

Společnost Semecs ve Vrábloch oceňuje i to, že se na skladované produkty nepráší. „Systémy Modula jsou flexibilní a rychlé. Jsou uživatelsky jednoduché, operátoři se je tedy naučili velmi rychle obsluhovat. Systém Modula komunikuje s naším ERP systémem,“ popisuje Peter Roško, který kvituje i to, že společnost SysTech Group byla v rámci komunikace rychlá, pohotově reagovala na požadavky.  

Jak Peter Roško uvedl, pokud bude firma do budoucna rozšiřovat své výrobní a skladové prostory, předpokládá, že by došlo opět k implementaci dalších automatizovaných vertikálních zakladačů, protože úspory a výhody, které přinášejí, jsou zřejmé.

„Naše společnost je na budoucnost připravena. Systémy Modula jsou koncipovány tak, že je mohou obsluhovat i AMR roboti. Nabízíme také plně automatizované sklady. Automatizace je ve firmách jasným trendem, proto dodáváme do skladů a výrobních hal různá automatizovaná řešení, která našim zákazníkům přinášejí úspory z hlediska času i financí,“ dodává Marek Maťovčík, jednatel společnosti SysTech Group.

Semecs Vráble

Ve společnosti Semecs oceňují, že skladování prostřednictvím zakladačů Modula je flexibilní a rychlé.